Annonce:
Annonce:

TV 2-profil i lommen på SAS

TV 2-vært og uafhængig ekspert Michael Kristiansen var hemmelig spindoktor for SAS-ledelsen under de kritiske forhandler om SAS’ overlevelse

Michael Kristiansen agerede spindoktor for Frits Schur og SAS. (Fotocollage: Jakob Jørgensen/Thomas Sjørup)
Michael Kristiansen agerede spindoktor for Frits Schur og SAS. (Fotocollage: Jakob Jørgensen/Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Samfund

En af TV 2’s førende værter mediemanden Michael Kristiansen er sovset langt mere ind i SAS’ kriseplan, end offentligheden hidtil har kendt til.

Se også:

TV: Var SAS-konkurs det rene spin?

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den tidligere spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen var hyret ind af SAS til at være spindoktor for den kommunikationsplan, som skulle navigere SAS gennem ledelsens højt eksponerede spareplan.

Dermed har Michael Kristiansen reelt været fyrsteligt betalt rådgiver for en af statens absolut største virksomheder, politisk kommentator og ekspert på TV 2 på samme tid.

Læs også: Tidligere ansatte stævner SAS for millioner

En af landets førende medieeksperter betegner Kristiansens rolle som ’problematisk’, og han opfordrer nu TV 2 til at tone rent flag og fortælle, hvis spindoktoren er i en dobbeltrolle, mens han er kommentator.

Annonce:

- Det må være en fuldtidsstilling i den periode, han er kommunikationsrådgiver for SAS, og så må TV 2 News afgøre, om de samtidig kan have ham som kommentator. Og hvis de vil have det, må de informere seerne om det, siger Frands Mortensen, medieforsker på Aarhus Universitet.

Hos SAS bekræfter kommunikationsafdelingen, at Michael Kristiansen har været tilknyttet selskabet i forbindelse med den såkaldte kriseplan.

Læs også: Arabisk flyselskab bejler til SAS-piloter

Formand for SAS danske kabinepersonale Helge Thuesen bekræfter ligeledes, at han har hilst på Michael Kristiansen i forbindelse med de natlige SAS-forhandlingerne og mener det er stærkt problematisk, at SAS-forhandlingerne i høj grad foregik gennem pressen.

På TV2 News har man været fuldstændig klar over, at Michael Kristiansen er direkte involveret i SAS-spareplanen. Alligevel har Michael Kristiansen været på skærmen, mens SAS var i gang med spare-forhandlingerne. Så længe han ikke er rådgiver for politikere eller partier, er der ingen problemer, lyder det.

Annonce:

– At han har kunder i erhvervslivet, det kommer ikke bag på mig. Og det er i fuldstændig overensstemmelse med den aftale der er lavet, siger Mikkel Hertz, kanalchef på TV2 News.

Michael Kristiansen har ingen lyst til at fortælle om sin rolle i forbindelse med SAS' spareplan, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

- Jeg udtaler mig aldrig om mine kunder, så enkelt er det. Jeg løber videre. Hej, siger Michael Kristiansen.

LÆS MERE I PAPIRUDGAVEN AF EKSTRA BLADET

- Kabineformand: Alt gik gennem pressen

- Tæt parløb mellem spindoktor og Schur

- Kristiansen: Ikke noget underligt i det

- SAS lagde tungt pres på fagforeninger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: