TV: PET svigter agenterne

Agenter for PET lever et farligt dobbeltliv, og PET svigter sit ansvar over for de kilderne, mener Ekstra Bladets nyhedschef. SE TV-KLIP

Den tidligere Bandidos-rocker Morten Storm er en jaget mand og er nu kommet på al-Qaedas dødsliste, efter han har afsløret sin rolle som PET-agent.

Politiets Efterretningstjeneste har svigtet sit ansvar, mener Ekstra Bladets nyhedschef Miki Mistrati.

Se i klippet herover, hvorfor.

Læs også:

Se også: Morten Storm nummer tre på dansk Al-Qaeda dødsliste

Dobbeltliv er sprængfarligt
I 2002 afslørede Miki Mistrati, hvordan PET brugte den tidligere HA-rocker Dan Lynge som agent. Og ifølge nyhedschefen får agenterne ingen uddannelse i at agere agent, selv om deres dobbeltliv er et farligt spændingsfelt. Det er dog urealistisk at tro, at PET stopper brugen af civile agenter, forklarer Miki Mistrati også i interviewet.

Politiets Efterretningstjeneste hjalp sidste år CIA med at spore verdens mest eftersøgte terrorleder, Anwar al-Awlaki, der gik under navnet ’Internettets Osama Bin Laden’.

Morten Storm valgte i weekenden at fortælle offentligheden, at han som agent for PET var medvirkende til, at Anwar al-Awlaki blev dræbt af amerikanske dronefly. Han valgte samtidig at placere sig selv helt i top på terrornetværkets ønskeliste over personer, de helst så forsvinde fra jordens overflade.

Læs også:

112 - 8. okt. 2012 - kl. 13:31 Psykiater: Så ekstrem er PET-Morten

PET bekræfter intet
Ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra PET, men deres kommunikationsansvarlige har endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

I en pressemeddelelse fremgår det dog tydeligt, at PET ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Læs også:

Se også: Obama kender danske 'Murad'

'Af hensyn til PET’s operative arbejde hverken kan eller vil PET offentligt bekræfte, hvorvidt konkrete personer har været anvendt som kilder af PET, ligesom PET er afskåret fra offentligt at videregive oplysninger om konkrete kildeoperationer', står der.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen