TV: Vestas-tvillinger i åben krig

Vestas hives i retten af virksomhedens fyrede finansdirektør. Virksomheden nægter nemlig at give ham et gyldent håndtryk SETV-KLIP

Ekstra Bladet TV interviewer avisens erhvervsredaktør Morten Johnsen om situationen i Vestas.Se mere i klippet herover.
-----------------------------------------------------

I Vestas blev de kaldt tvillingerne. Men nu er den fyrede finansdirektør i Vestas Henrik Nørremark og koncernchef Ditlev Engel i åben krig.

Nørremark blev fyret i begyndelsen af 2012. Og på grund af to hemmelige aftaler, han lavede i Indien, som angiveligt skulle have kostet Vestas 134 millioner kroner, nægter Vestas nu at give ham det lovede gyldne håndtryk. Derfor hiver Henrik Nørremark Vestas i retten, og koncernchef Ditlev Engel vil blive indkaldt som vidne.

- Internt i Vestas har man kaldt Henrik Nørremark og Ditlev Engel for tvillingerne, fordi de lavede alting sammen, og de gjorde meget ud af at sige, at det var et parløb. Så det virker underligt, at den ene ikke har vidst, hvad den anden lavede, siger Ekstra Bladets erhvervsredaktør Morten Johnsen og henviser til de hemmelige aftaler.

Han forventer, at sagen kommer til at foregå bag lukkede døre og vil vare i årevis.

Se mere i klippet herover.

Stævningen mod Vestas bekræftes af Henrik Nørremarks advokat Morten Samuelsson.

- Jeg vil i denne uge indlevere en stævning til Aarhus ret, så min klient kan få oprejsning. Under retssagen mod Vestas vil jeg blandt andet indkalde koncernchef Ditlev Engel til at afgive forklaring, lyder det fra advokaten i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se også: Ditlev Engel klapper i om brandvarme emner

Finansdirektøren blev fyret på grund af et katastroferegnskab fra Vestas, der viste et underskud i 2011 på 1,1 milliard kroner.

Underskuddet kostede også daværende bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og næstformanden Torsten Erik Rasmussen posterne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen