Syriske flygtninge vil besætte ambassade i Danmark

30 syriske asylansøgere vil onsdag søge asyl på den svenske ambassade i København

Følg Samfund

En gruppe på 30 syriske asylansøgere er blevet så trætte af det danske asylsystem, at de onsdag vil søge asyl på den svenske ambassade i København.

Asylansøgerne, som bor på asyllejrene i Sigerslev, Sandholm og Avnstrup, mener, at de danske udlændingemyndigheder modsat andre EU-lande ikke tager hensyn til borgerkrigen i Syrien, når syrere søger om asyl i Danmark.

Onsdag klokken 14.00 vil de gå ind på den svenske ambassade og bede om asyl.

Syrerne vil slå telte op foran ambassaden, og her har de tænkt sig at blive, indtil de svenske myndigheder behandler deres sager, eller indtil de danske myndigheder følger andre EU-landes eksempel og anerkender deres behov for beskyttelse.

En af de 30 er den 41-årige tømrer Abu Amin.

- Jeg har mistet tilliden til det danske system, og derfor søger jeg nu beskyttelse i Sverige, siger Abu Amin, som gerne vil tilbage til Syrien, hvis det kunne lade sig gøre.

- Men ind til videre er situationen i Syrien kun blevet værre og værre, og ingen ved, hvor længe det vil fortsætte, hvad det ender med, siger Abu Amin gennem en tolk til Ritzau.

I 2004 blev han arresteret første gang i Syrien, fordi han deltog i en demonstration mod drab på kurdere.

- Under tilbageholdelsen, som varede tre måneder, blev jeg udsat for tortur. Jeg fik blandt andet brækket det tredje led i min rygrad, siger han.

Abu Amin flygtede fra Syrien i 2010 til Tyrkiet og videre til Danmark, fordi myndighederne havde opdaget, at han uddelte illegale politiske blade.

- Men i Danmark er jeg ikke engang blevet undersøgt af en læge, siger Abu Amin.

Han beskriver det som meget svært at opholde i asyllejrene.

- Det føles som et åbent fængsel, og mange af mine venner i Center Sigerslev lider af depressioner på grund af den usikre situation, siger Abu Amin.

- Vi føler os bundet i en situation, hvor vi hverken kan kommer frem eller tilbage, siger Abu Amin, som håber, at aktionen vil skabe forståelse for syrernes situation.

- Vi kan se, at regeringer i lande omkring os tager hensyn til den syriske borgerkrig, når de behandler asylsager. Hvorfor vil den danske regering ikke gøre det samme, spørger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind