Tivoli får flået pelsen af

Dyrevenner raser på Tivolis facebookside, efter nyheden om, at forlystelsesparken indgår samarbejde med Kopenhagen Fur

Det er ikke sikkert, at der bliver lige så fyldt af glade gæster til denne vinters Tivoli-åbning. Mange har nemlig boykottet forlystelsesparken, efter den har indgået samarbejde med Kopenhagen Fur, skriver de på havens facebookside. (Foto: Polfoto)
Det er ikke sikkert, at der bliver lige så fyldt af glade gæster til denne vinters Tivoli-åbning. Mange har nemlig boykottet forlystelsesparken, efter den har indgået samarbejde med Kopenhagen Fur, skriver de på havens facebookside. (Foto: Polfoto)

- Boykottet!! Så kort lyder beskeden fra Line Bell på Tivolis officielle facebookside.

Og det ser ud som om, at Tivoli ikke skal forvente ret mange dyrevenner som gæster i den kommende tid. Efter den gamle forlystelsespark i går meddelte, at de har indgået et treårigt samarbejde med Kopenhagen Fur, er det væltet ind med vrede tilkendegivelser på Tivolis facebookside.

- Hvor desperat har man lov til at være? At skaffe penge på baggrund af tortur og mord på uskyldige væsner. Det er simpelthen smagløst, og hver evig eneste person der sætter sine ben i jeres forlystelsespark skal vide, at det er et åbenlyst valg om at støtte pelsindustrien, uetisk og ondskabsfuld som den er. Jeg har sat mine ben i tivoli for sidste gang, skriver Stine Helene Johansen.

Brøler af format
- Det er virkelig en brøler af format af sådan et folkekært og internationalt forlystelses sted vil tilsmude sit navn,ved at samarbejde med Kopenhagen Fur. For en god ordens skyld kan I på storskærme ved indgangen vise en video af opdræt, aflivning og pelsning af dyrene. I er virkelig gået galt i byen med det her, skriver Carsten Kok-hansen.

Se også: Julen i Tivoli skal holdes i pels

Folkene bag Tivolis facebookside har netop lagt en officiel meddelelse ud som svar på den massive kritik.

'I går offentliggjorde vi et samarbejde med Kopenhagen Fur vedr. Jul i Tivoli. Det har givet en del debat på vores væg, og vi vil gerne sige tak for alle jeres posts. Vi er godt klar over, at der er mange synspunkter og følelser involveret, ...når det gælder pels, ligesom det gælder inden for fødevareproduktion.

Danske Kopenhagen Fur er verdens største pelsauktionshus, og vi er trygge ved, at de har styr på deres leverandørkæde - altså at minkfarmene overholder reglerne i 'Bekendtgørelse om beskyttelse af pelsdyr', 'lyder beskeden. Den har efter en time fået 69 negative kommentarer med på vejen.

Samfund - 7. jul. 2011 - kl. 21:08 Stenrig pelsboss sigtet for dyremishandling

Tivoli: vi står fast
Kopenhagen Fur og den danske pelsindustri har igennem længere tid været omstridt, efter blandt andet Ekstra Bladet sidste år kunne afsløre mink med åbne sår og afbidte lemmer hos blandt andet fremtrædende bestyrelsesmedlemmer i Dansk Pelsdyravlerforening.

Nyheder gallerier - 27. okt. 2009 - kl. 06:00 Her er billederne, du ikke må se

Hos Tivoli følger man tæt de mange kommentarer fra gæster og tidligere gæster.

- Aftalen har givet en masse debat, efter vi i går offentliggjorde den. Vi ved godt, at der er mange holdninger og føleler forbundet med det, og vi lytter. Men vi er sikre på, at det er en god aftale, og vi håber, at folk vil ændre holdning, når de hører, hvad aftalen går ud på, siger Stine Lolk, kommunikationschef i Tivoli. Hun understreger, at der ikke er nogen planer om at droppe aftalen.

- Når vi laver en aftale, så står vi ved den. Det gør vi også i denne sag, siger hun til ekstabladet.dk.

Se også: Chokerende forhold for mink og ræve

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen