Hvem bad ham hacke mord-offers mobil?

Privatdetektiven, som anklages for at have hacket den myrdede Millys mobil-telefon, for retten i dag sammen med eks-cheferne fra den lukkede skandale-avis News of the World

Glenn Mulcaire er privatdetektiv, men leverede oplysninger fra ulovlig telefonaflytn ing til news of the World. Hvem han havde aftalt det med, vil han ikke fortælle. (Foto: AP)
Glenn Mulcaire er privatdetektiv, men leverede oplysninger fra ulovlig telefonaflytn ing til news of the World. Hvem han havde aftalt det med, vil han ikke fortælle. (Foto: AP)

Den enkelt-sag, som først og fremmest førte til lukningen af mediemogulen Rupert Murdochs store, britiske søndagsavis News of the World i juli i fjor, handlede om, at en medarbejder på avisen havde hacket sig ind på en mobiltelefon og slettet beskeder for at give plads for nye.

Det helt store problem var, at telefonen tilhørte den forsvundne teenager Milly Dowler, og at sletningen gav hendes forældre og politiet håb om, at pigen var i live og aktiv på telefonen. Det var hun ikke - hun var myrdet.
Læs:

Se også: Murcdoch mødes med forældre til myrdet skolepige

Da sagen kom frem, var vreden over hele Storbritannien så voldsom, at Murdoch måtte trække stikket til sit indbringende avisforretning og lukke NotW. Siden da er topperson efter topperson fra medie-imperiet faldet og i stedet kommet i politiets intense søgelys.
Læs:

Se også: Hovedrollerne i Murdoch-skandalen

Den medarbejder, som angiveligt stod bag hackingen af Millys telefon, er privatdetektiven Glenn Mulcaire. Han er allerede dømt for andre hackinger, udført i News of the World's tjeneste. I dag har han givet møde i Old Bailey, retsbygningen i London, hvor også en stribe af tidligere chefer fra skandaleavisen mødte frem.
Læs:

Se også: Murdoch-skandalens chefer for retten

Glenn Mulcaire er blevet stillet over for et krav om at oplyse, hvem der bestilte ham til at hacke de telefoner - ikke blot den myrdede piges, men også en stribe kendisser fra kongelige, politiske og sportlige kredse - som News of the World tappede nyheder fra. Det vil han ikke...

Retsmødet i dag er en forundersøgelse. Selve retssagen mod ikke mindst de to tidligere chefredaktører Rebekah Brooks og Andy Coulson finder først sted om et år, 9. september 2013!

På retsmødet i dag fremgik det, at over 600 telefoner kan være hacket i aflytningsaffæren.

1 af 3 Milly Dowler blev eftersøgt af politiet, da Glenn Mulcaire angiveligt hackede hendes mobiltelefon og bibragte politiet og Millys forældre et håb om, at hun var i live. Det var hun ikke - hun var myrdet. (Foto: AP)
2 af 3 Rebekah Brooks var chefredaktør på News of the World, da Milly Dowlers telefon blev hacket. Hun var også i Old Bailey i dag. (Foto: AP)
3 af 3 Glenn Mulcaire er privatdetektiv, men leverede oplysninger fra ulovlig telefonaflytn ing til news of the World. Hvem han havde aftalt det med, vil han ikke fortælle. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen