Mit liv blev smadret

Lars Stokholm mistede for fem år siden sin 11-årige datter til en bilist, der sad og rodede med et varmeapparat i stedet for at kigge på vejen

En billist kører her med knap 90 kilometer i timen på Køge Bugt-motorvejen og sms'er. (Foto: Politifoto)
En billist kører her med knap 90 kilometer i timen på Køge Bugt-motorvejen og sms'er. (Foto: Politifoto)

Fredag den 21. september 2007 om morgenen cyklede Sofie glad i skole med en veninde. Forældrene til den 11-årige pige anede ikke, at deres liv kort efter afskeden ville tage en drejning med direkte kurs mod et evigt smerteligt helvede.

Indtil den forfærdelige morgen for præcis fem år siden havde Sofies far, Lars Stokholm, ikke tænkt videre over, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man eksempelvis taler i mobiltelefon eller læser sms’ er samtidig med, at man sidder bag rattet.

Det gør han hver eneste dag nu. Efter at datteren blev påkørt af familiens genbo i den lille by Ydby mellem Struer og Thisted, og døde på stedet, har Lars Stokholm ikke haft øjnene væk fra vejen ét eneste sekund, når han kører.

Bilisten, en mand sidst i 20erne, havde for travlt med at indstille bilens varmeapparat til at han i tide blev opmærksom på Sofie og veninden.

- Før min datters død kan jeg ikke sige mig fri for at have talt i mobiltelefon eller at have haft øjnene et forkert sted. Men nu får jeg det mildt sagt dårligt, når jeg ser andre gøre det samme i trafikken, siger den 49-årige thybo til ekstrabladet.dk.

- Kan jeg bare redde ét liv
Lars Stokholm har valgt at stå frem med sin historie for at skærpe opmærksomheden om Rådet for Sikker Trafiks kampagne ’Kør bil, når du kører’, der er begyndt i dag og fortsætter de næste to uger.

- Kan min åbenhed redde bare et enkelt barns liv og dermed én familie fra at miste et barn i trafikken, så er det 1.000 kampagner værd, siger han.

Alvorlige konsekvenser for familien
Familien har siden ulykken ikke været sig selv overhovedet. Lars Stokholms liv gik så meget i opløsning efter ulykken, at han i dag er ude af stand til at arbejde. Det samme er tilfældet med hans kone, Sofies nu 43-årige mor, der ikke har ønsket at medvirke i denne artikel.

Sofies dengang 16-årige storebror, Nicolaj, fik så voldsom en depression i årene efter ulykken, at han bl.a. måtte droppe sin uddannelse som anlægsgartner. Lillesøsteren, Signe på nu ni år, måtte i en årrække have psykologhjælp.

- Bilisten slap for billigt
Lige efter ulykken gik Lars Stokholm ikke så højt op i, hvordan bilisten, der tog hans datters liv, blev straffet. Men det har ændret sig med tiden.

- Han slap for billigt med en betinget frakendelse af kørekortet og 10 dagbøder på 250 kroner.

- Jeg kan ikke undslå mig for at føle en vis harme over, at man kan være så skødesløs. Han havde jo set Sofie og veninden på vejen, siger Lars Stokholm og smertes for Gud ved hvilken gang over, at dødsbilisten alligevel skulle sidde og rode med sit varmeapparat.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen