Tvivl om Schurs milliarder

DONG: Bestyrelsesformanden har fortalt om sin enorme rigdom, men det er tvivlsomt, om statens foretrukne bestyrelsesformand er så rig, som han selv påstår

Fritz Schur beskriver altid sig selv som milliardær og er ikke bleg for at fyre enorme summer af på pompøse fester for landets spidser. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Fritz Schur beskriver altid sig selv som milliardær og er ikke bleg for at fyre enorme summer af på pompøse fester for landets spidser. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Fritz Schur beskrives altid som milliardær og betegner sig selv som uhyre velhavende, ligesom erhvervsmanden ikke er bleg for at fyre enorme summer af på pompøse fester for landets spidser.

Ifølge en gennemgang af den kendte erhvervsmands omfattende liste af offentligt tilgængelige virksomheder og ejendomme i Danmark ser det ud til, at der kan være langt op til milliarden for rigmanden, der er bedst kendt som statens og regeringens fortrukne bestyrelsesformand.

340 mio. i egenkapital Fritz Schur, der står i spidsen for energiselskabet Dong, flyselskabet SAS og PostNord og har tætte bånd til den Liberale Erhvervsklub og kongehuset, står bag utallige selskaber, der sælger alt fra toiletpapir til lightere.

Schurs mest betydningsfulde virksomheder i hans imperium samles i 12 holdingselskaber, og en nøje granskning af disse selskabers senest offentliggjorte regnskaber afslører, at der her er en samlet bogført egenkapital på lidt over 340 mio. kr.

Læs også: Brugte seks millioner på at imponere Margrethe

Fritz Schur har dog selv tidligere forklaret, at en stor del af hans øvrige formue er placeret i en privatejet ejendomsportefølje, som angiveligt er flere milliarder værd.

En betydelig gæld
Ud over Fritz Schurs mange selskaber har Ekstra Bladet også gransket rigmandens danske ejendomsportefølje på i alt 15 ejendomme. En samling som - baseret på seneste købspriser og offentlige vurderinger - har en samlet værdi på omkring 1,2 mia. kr.

Samtidig er der dog også en betydelig gæld i bygningerne, så Schurs mange mursten optimalt set har en friværdi på omkring 300 mio. kr. Flere af ejendommene er dog købt kort før krisen, så det er meget tvivlsomt, hvorvidt der reelt er nogen friværdi.

Dermed har ejendommene og Fritz Schurs firmaer med offentligt tilgængelige regnskaber en samlet anslået værdi på omkring 650 mio. kr.

Fritz Schur har ellers tidligere i en artikel i Børsen fortalt om sin milliardportefølje:

- Alene hele min ejendomsportefølje på et par milliarder kroner ligger hos mig personligt. Jeg er uhyre velhavende, så meget vil jeg gerne sige, udtalte Fritz Schur i sommeren 2010.

Flere af hans virksomheder ligger dog ifølge tilgængelige redskaber ganske vist uden for landets grænser, men også her er der tale om virksomheder med meget små overskud og beskeden egenkapital.

Sælger dagligvarer Langt hovedparten af Fritz Schurs firmaer er dog registreret på Esplanaden 40 et stenkast fra A. P. Møller-Mærsks hvide hovedkvarter og Amalienborg.

Læs også: Stenrige Fritz Schur mangler på rigmandsliste

Her ligger blandt andet firmaet FS 11 Aps, der rummer Schurs virksomhed Fritz Schur Consumer Products, der ifølge firmaets hjemmeside sælger forskellige dagligvarer til butikker i hele Norden.

Firmaet havde ifølge seneste regnskab en egenkapital på 147 mio. kr. og er dermed det største i den snørklede koncern målt på egenkapital.

Selskabet rummer blandt andet ejerskab over en række mindre firmaer herunder Rasmussen A/S, der producerer engangslightere.

Men ud over det selskab består Fritz Schurs snørklede koncern af en lang række firmaer, der ifølge egne oplysninger markedsfører og sælger en lang række dagligvarer.

LÆS ALT OM SAGEN I DAGENS PAPIRUDGAVE AF EKSTRA BLADET.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen