Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Krisebudget med plads til prestige

Aarhus skal spare 151 millioner kroner - men ikke på kulturhovedstaden

Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med  et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)
Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)

Mens byen er ramt af plejehjemsstrejker og økonomisk smalhals blev der i krisebudgettet, der kom på plads klokken otte i morges, plads til investeringer med henblik på prestigeprojektet med Aarhus som europæisk kulturhovedstad.

Godt seks millioner kroner blev der sat af til kulturelle investeringer allerede i det kommende år med henblik på 2017, da 28 af Åarhus byråds 31 medlemmer vedtog et sparebudget, hvor der skæres 151 millioner på en lang række områder.

Budget-politikerne mener at have tilgodeset trængte områder som børn og ældre med omfordelinger i det ellers skrabede budget. Og kulturrådmand, Marc Perea (S), har ingen problemer med langsigtede kultur-investering i et akut krisebudget. Tværtimod.

- Kulturhovedstadstitlen er en løftestang for hele byen, men det er med kulturen som omdrejningspunkt, og derfor var det en vigtig og nødvendig beslutning, at vi i dag valgte at prioritere området, siger han.

De ekstra Kulturpenge går bl.a. til SPOT-festivalen, Den Gamle By, teateret Svale-gangen, Granhøj Dans og til den såkaldte fribyordning for internationalt forfulgte forfattere.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen