Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Stein Bagger tilbage i business

Under dæknavn er storsvindleren Stein Bagger i gang med nye forretninger

Stein Bagger er i gang igen. (Foto: Mogens Flindt)
Stein Bagger er i gang igen. (Foto: Mogens Flindt)

Bedrageren og storsvindleren Stein Bagger forsøger sig med nye forretningseventyr - dog bruger han ikke sit eget navn, men kalder sig i forbindelse med disse forretninger for Steen Bech. Det skriver Børsen søndag.

Stein Bagger har, efter at have afsonet tre og et halvt års fængsel af sin straf på syv år for svindel i firmaet IT Factory, igennem flere måneder forsøgt at komme tilbage til livet som forretningsmand gennem firmaet Dansk – Selfstorage.dk, som har hovedkontor på Lyngbyvej i København.

Firmaet tilbyder flytteservice og opbevaring, og har en af Stein Baggers gamle venner fra ved navn, Rene Andersen, som direktør.

Børsens kulegravning af selskabets forhold viser dog, at selskabet også er kontrolleret af en af Stein Baggers tidligere partenere ved navn Royne Carlsson, som sammen med Stein Bagger tilbage i 2003 var involveret i en politisag om fakturasvindel over for Amagerbanken.

Har søgt om praktikplads
Bagger, der er ved at tage en HD-uddannelse på CBS, har søgt Kriminalforsorgen om lov til at få en praktikplads i virksomheden, hvilket er lovligt. Men det firma er altså kontrolleret af en mand, som han tidligere har lavet svindel med.

Det burde han, ifølge Per Justesen fra Bagmandspolitiet, have oplyst, da det så ikke er en almindelig praktikplads.

- Det er superinteressant, og det er vi bestemt ikke ligeglade med. Alt det, du siger, tyder på, at det ophold ikke er et reelt uddannelsesophold, siger han til Børsen og fortsætter:

- Det var bestemt ikke fremme, at den person som ejer selskabet eller tegner selskabet, eller hvad han nu gør, har været en del af svindelen i IT Factory-dagene. Jeg er med på, at han ikke er blevet dømt for noget, men på den anden side er det i hvert fald ikke en uvæsentlig oplysning, siger Per Justesen.

Må bruge netværk
Ifølge avisen har Stein Bager brugt dæknavnet Steen Bech til at håndtere fakturaspørgsmål for selskabet over for forretningsforbindelser.

Stein Bagger erkender at det er rigtigt at Royne Carlsson står bag Dansk – Selfstorage.dk. Men han siger også:

- Når man som jeg skal starte fra bunden, tage en uddannelse, finde et arbejde, og tjene nogle penge, er det nødvendigt at tale med folk, man kender.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen