TV: Sådan flygtede 130 narkohandlere fra fængslet

Kriminelle mexicanere flygtede ad en syv meter lang tunnel. Politiet viser den nu frem. SE TV-KLIP

Se de kriminelles flugtrute i tv-klippet herover
----------------------------

En større gruppe kriminelle er flygtet fra et mexicansk fængsel, hvor der var gravet en tunnel i et værksted.

Politiet viser nu den spektakulære flugtvej frem for offentligheden. Det sker samtidig med, at 16 ansatte i fængslet er arresteret mistænkt for at have hjulpet til med fangeflugten.

Fængseldirektøren og to højtplacerede ansatte er blandt de varetægtsfængslede. Myndighederne mener, at de korrupte fangevogtere står i ledtog med narkokartellet Zeta.

Hovedparten af flugtfangerne er medlemmer af kartellet, der lige nu ligger i blodig kamp med Sineloa-kartellet. Teorien er, at flugtfangerne skal forstærke Zeta-kartellet.Tunnelen, som fangerne slap ud gennem, er omkring 1,2 meter bred, 2,9 meter dyb og syv meter lang, og gravet fra snedkerværkstedet i fængslet.

Læs også:

Se også: 132 fanger flygtede gennem denne tunnel

De amerikanske myndigheder er blevet alarmeret, så nabolandet kan hjælpe med at indfange de undslupne, der måtte blive fristet til søge lykken på den anden side af grænsen. Fængslet i Piedras Negras har i alt 734 indsatte og ligger i staten Coahuila nær grænsen til USA.

Statens offentlige anklager, Homero Ramos, udlover en dusør på 200.000 pesos - knap 90.000 kroner - per fange for information, der kan få fangerne tilbage bag lås og slå.

Det mexicanske fængselsvæsen har været præget af adskillige fangeflugter over de seneste år, og fangevogtere bliver ofte beskyldt for at være i ledtog med narkokarteller.

I slutningen af 2010 undslap flere end 140 indsatte et fængsel i grænsebyen Nuevo Laredo.

Det nordlige Mexico er særligt hårdt ramt af brutale voldsepisoder som følge af den igangværende krig mellem narkobanderne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen