Danske muslimer raser over film: De skal dø

Raser over anti-muslimsk film: Det bliver større end første gang, siger talsmand for 'Krigen mod Islam' - de vil nu bruge YouTube

Vrede muslimer fra foreningen 'Krigen Mod Islam' ved en demonstration for nylig. (Foto: Jesper Mortensen)
Vrede muslimer fra foreningen 'Krigen Mod Islam' ved en demonstration for nylig. (Foto: Jesper Mortensen)

Folkene bag den anti-muslimske film 'Innocence of Muslims', som har forårsaget voldelige optøjer i flere muslimske lande, og har kostet fire menneskeliv, skal dø.

Det siger 25-årige Abu Asadullah, som er talsmand for den konservative, muslimske forening 'Krigen mod Islam' til Ekstra Bladet.

- De krænker profeten Muhammed, og der står i Koranen, at straffen for det er døden. Derfor ønsker vi dem døde, siger Asadullah.

Læs også:

Krig & katastrofer - 13. sep. 2012 - kl. 19:15 Mystik: Ekstreme kristne måske bag fup-film
Det er tydeligvis en anden stemme, der overtager denne skuespillers replikker, midt i en sætning. (Foto: Screendump fra tv-klip) Krig & katastrofer - 13. sep. 2012 - kl. 12:20 Fup-film: Skuespillere blev snydt til at medvirke i 'Muhammed-film'
Se også: Hadepræst støtter antimuslimsk film

Blod i kog
Den engelsksprogede film blev lagt på Youtube tilbage i juli, og blev i starten af september oversat til arabisk. Da den begyndte at få omtale i den arabiske verden, blev der vist et klip på egyptisk tv, og så eksploderede vreden. Abu Asadullah advarer om, at den krise, som filmen har medført i lande som Egypten, Libyen og Yemen, vil blive verdensomspændende og også ramme Danmark som en Muhammed-krise nummer to.

- Det bliver større end Muhammed-krisen. Det arabiske forår har fået muslimer i hele verden til at vågne op, og deres blod er i kog nu. Jeg tror også, der vil komme en oprejsning i Danmark, siger Abu Asadullah.

- 'Krigen mod Islam' vil bruge demonstrationer og videoer på YouTube til at få vores budskab igennem, siger han.

Lektor Torben Rugberg Rasmussen fra Center for Mellemøststudier på SDU mener dog ikke, at krisen ser ud til at komme i nærheden af det omfang, vi så i forbindelse med Muhammed-tegningerne i 2006.

Ekspert: Tricky
- De har rigeligt at se til efter Det arabiske forår, og derfor er det ikke sandsynligt, at en tvivlsom film kan sætte så meget i gang. Det er ingen hemmelighed, at der i Mellemøsten er miljøer, hvor de har et krænkelsesberedskab, der går på gaden, når bagmænd siger til. Det, vi har oplevet indtil videre, er da også meget lokale rørelser, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er dog en tricky problemstilling. For når amerikanerne lokaliserer og fjerner bagmændene i Benghazi (hvor fire amerikanere blev dræbt tirsdag, red.), er det ikke til at sige, hvordan de vil reagere, siger mellemøsteksperten.

Læs mere i avisen fredag

1 af 2 De krænker profeten Muhammed, og der står i Koranen, at straffen for det er dødenAbu Asadullah, talsmand for 'Krigen mod Islam', siger den 25-årige Abu Asadullah, som er talsmand for den konservative, muslimske forening 'Krigen mod Islam'. (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 2 Vrede muslimer fra foreningen 'Krigen Mod Islam' ved en demonstration for nylig. (Foto: Jesper Mortensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere