Roberts 'kolleger': Kom ned fra piedestalen

ekstrabladet.dk har været en tur rundt i Københavns jobcentre - hvad mener de andre jobsøgende om Roberts omgang med systemet?

- Han sætter sig op på en eller anden piedestal, som er 'for god til næsten alt'. Men på et tidspunkt bliver man nødt til at se i øjnene, at så god er man måske heller ikke, siger 27-årige Bonnie Mikkelsen (FOTO: Mogens Flindt)
- Han sætter sig op på en eller anden piedestal, som er 'for god til næsten alt'. Men på et tidspunkt bliver man nødt til at se i øjnene, at så god er man måske heller ikke, siger 27-årige Bonnie Mikkelsen (FOTO: Mogens Flindt)

Robert Nielsens sag har skabt mange reaktioner hele vejen fra Nationen! til Christiansborg. De fleste fordømmer det, han står for, men flere forstår også hans situation som arbejdsløs.

ekstrabladet.dk tog derfor en tur ud til Roberts ’kolleger’ – de andre jobansøgere – for at høre, hvad de synes om Robert Nielsen og hans brug af systemet.

Læs:

Se også: Arbejdsløse Robert: Jeg finder mig ikke i en skid

Forventer staten gør alt arbejdet
På jobcenteret for unge i Skelbækgade møder vi 18-årige Angela Bridge.

Hun er vred over Robert Nielsens ligegyldige indstilling overfor jobmarkedet, som hun synes, er et udtryk for en dybt egoistisk tankegang.

- Jeg synes, det er åndssvagt, at han er så kræsen med sine job. Det er som om han forventer, at staten gør alt arbejdet for ham. Hvis han ikke lige præcis kan få dét job han gerne vil have, jamen så vil han bare ikke arbejde, siger Angela Bridge og fortsætter.

Læs:

Se også: Socialdemokrater: Slut med at dovne Robert

- Jeg synes, det er pinligt, at jeg skal sidde her og søge kontanthjælp, fordi jeg ikke kan klare mig selv. Men altså, nogle gange har man bare brug for en hjælpende hånd, men man har ikke brug for den hele livet.

- Hvad tænker du så om en sådan en type, der nærmest er stolt af det?

- Han burde slet ikke være i Danmark. Jeg synes, det er forfærdeligt. Det burde man ikke, og jeg synes staten bør gøre et eller andet.

Har sat sig på en piedestal
Men det er ikke alle, der er vrede på Robert for at stå frem med sin holdning. 27-årige Bonnie Mikkelsen kan godt forstå, at Robert ikke bare vil kaste sig over hvad som helst.

Læs:

Se også: Jobcentret: Nu skal Robert forklare sig

- Han sætter sig op på en eller anden piedestal, som er ’for god til næsten alt’. Men på et tidspunkt bliver man nødt til at se i øjnene, at så god er man måske heller ikke. Så man bliver nødt til at tage et arbejde. Men jeg kan da også godt se, at hvis man er uddannet hjernekirurg, så gider man sgu da heller ikke stå og feje gader. Det kan jeg da godt forstå.

'Tror de også, jeg er doven?'
Bonnie Mikkelsen har en bachelor i musikvidenskab og som hun ser det, er det værste, at Roberts holdning og retorik smitter af på de andre jobsøgende.

- Man har da ikke lyst til at gå ud og sige, at man er jobsøgende til en, som er i arbejde, fordi så tænker man ’åh nej, hvad vil de tænke – tror de også jeg er doven? Når jeg sidder her på jobcenteret hver dag og sender ansøgninger af sted, føler jeg jo ikke, jeg er doven. Jeg var til jobsamtale i går og gør virkelig noget for det.

Læs:

Se også: Dovne Robert ansat af tv-vært

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen