Aarhus-imam maner til besindighed

Fornærmende Muhammed-film skal bekæmpes med fredelige midler, lød budskabet under fredagsbøn

Her ses den aarhusianske imam, Abu Khaled, på prædikestolen under fredagsbønnen. (Foto: EB)
Her ses den aarhusianske imam, Abu Khaled, på prædikestolen under fredagsbønnen. (Foto: EB)

Den anti-islamiske film, 'Innocence of Muslims', der har sat sindene i kog hos muslimer verden over, var omdrejningspunktet, da da den aarhusianske imam, Abu Khaled, i eftermiddags kaldte til fredagsbøn i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus Vest.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bed en fredagsbøn: Demonstrationer kan eksplodere i dag

Her var knap 150 muslimske mænd dukket op for at bede og for at høre Abu Khaleds prædiken, der tog klart afstand fra de voldelige reaktioner, som den stærkt kontroversielle film har affødt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Danske muslimer raser over film: De skal dø

- Det er forkert at reagere med vold og angribe ambassader. Ligesom mange andre imamer rundt om i de muslimske lande kan jeg kun tage afstand fra det, der er sket, sagde imamen til ekstrabladet.dk's udsendte, der var med under fredagsbønnen.

Brød ud i tårer
Abu Khaled lagde under sin prædiken ikke skjul på, at det er hårdt at opleve profeten blive ydmyget. Dette kom til udtryk, da han foran menigheden måtte holde et par sekunders pause, fordi han havde svært ved at holde sine tårer tilbage.

SE OGSÅ:

Politik - 14. sep. 2012 - kl. 13:34 TV: Muhammed-demonstrationer breder sig

- Jeg kan ikke se, hvordan den film har noget at gøre med profeten. De kender ham ikke, lyder det fra imamen, der opfordrede muslimer til at kæmpe for deres profet med kuglepennen fremfor 'sværdet'.

- Vi skal selvfølgelig kæmpe for profeten. Men ikke med voldelige midler. Vi skal hellere bruge medierne og kuglepinden til at udtrykke os. Det er den eneste måde, man kan appelere til folks fornuft.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen