Tusinder sagde farvel til Moon-stifter

Folk fra nær og fjern deltog lørdag i en begravelsesceremoni til ære for stifteren af Moon-bevægelsen.

Flere end 30.000 tilhængere af Moon-bevægelsen har sagt farvel til stifteren af bevægelsen Sun Myung Moon, som døde 3. september (FOTO: AP)
Flere end 30.000 tilhængere af Moon-bevægelsen har sagt farvel til stifteren af bevægelsen Sun Myung Moon, som døde 3. september (FOTO: AP)

Flere end 30.000 sørgende sagde lørdag farvel til deres 'Messias' - lederen af den nyreligiøse og stenrige Moon-bevægelse, Sun Myung Moon - i en begravelsesceremoni i Sydkorea.

Ceremonien lignede noget nær en statsbegravelse, hvor en rødlakeret kiste med den 92-årige sektleder blev båret af mænd i uniformer til en arena ved Moon-bevægelsens Forenede Kirkes hovedkvarter i Gapyeong, 60 km øst for Seoul.

På stadionet var der opsat et alter med et gigantisk portræt af afdøde Moon på et hav af blomster.

Moon døde 3. september, efter at han var blevet indlagt i august med lungebetændelse. Han grundlagde sin kirke i 1970'erne, og han byggede efterhånden et omfattende forretningsimperium op om sin bevægelse.

Læs også:

Se også: Moon-bevægelsens stifter er død

Moon og hans bevægelse blev kendt verden over i 1970'erne og 1980'erne, fordi den foretog massevielser af tusindvis af par ved bunkebryllupper.

Troede, han ville leve længere
Flere af de sørgende på stadionet, der var pakket til bristepunktet af grædende tilhængere, var rejst til Sydkorea fra udlandet. Og over de seneste 10 dage har flere end 150.000 sørgende besøgt stadionet for at mindes deres religiøse leder.

- Jeg er meget ked af det. Da jeg har bedt meget for ham, troede jeg, at han ville leve længere. Men han døde så pludseligt, siger Anja Brina, en sørgende fra Tyskland.

- Han var årsagen til min eksistens, da han satte min far og mor sammen, lyder det fra 18-årige Hur Yuna, hvis japanske og koreanske forældre blev gift efter at være blevet personligt udvalgt som par af Moon.

Mindetalerne blev ledet af den yngste af Moons syv sønner, hans åndelige efterfølger Hyung Jin Moon, som lovede at fortsætte arbejdet fra den 'sande fader, frelser og Messias' efter hans 'overgang til åndeverdenen'.

Mens Moon var elsket af tilhængere, blev han fordømt af kritikere som en charlatan, der hjernevaskede kirkens medlemmer.

1 af 2 Moonbevægelsens stifter Sun Myung Moon (FOTO: AP)
2 af 2 Flere end 30.000 tilhængere af Moon-bevægelsen har sagt farvel til stifteren af bevægelsen Sun Myung Moon, som døde 3. september (FOTO: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen