Annonce:
Annonce:

Statsadvokat i COP15-sag får skulderklap

Omstridt statsadvokat forfremmes trods sag om identifikation af betjente fra fejlagtig anholdelse ved topmøde.

Annonce:
Følg Samfund

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas skal lede det ene af to nye regionale statsadvokaturer efter årsskiftet, hvor en reform af den overordnede anklagemyndighed træder i kraft. Statsadvokat Jan Reckendorff bliver leder af statsadvokaturen i Viborg.

Det oplyser rigsadvokat Ole Hasselgaard, som altså forfremmer statsadvokat Nilas, der lukkede en sag, hvor borgere klagede over en fejlagtig anholdelse, fordi hun ikke kunne finde frem til betjentene. Senere måtte hun under stor medieomtale genåbne sagen.

Flere politibetjente undrede sig nemlig over, at de aldrig var blevet afhørt, selvom de havde meldt sig selv for at have deltaget i anholdelsen.

De nye oplysninger fik Lise-Lotte Nilas til at genåbne sagen, og hun blev kritiseret af Politiforbundet for at rette unødvendig mistanke mod politiet for at dække over sig selv.

Alligevel er den omstridte statsadvokat nu forfremmet, og rigsadvokat Ole Hasselgaard har kun rosende ord til de to nye chefer.

- Jeg ser meget frem til at fortsætte samarbejdet med Lise-Lotte Nilas og Jan Reckendorff, som begge har den erfaring og de lederegenskaber, der skal til for at udvikle de nye statsadvokaturer, siger Ole Hasselgaard.

- Samtidig har de den helt rette profil til at etablere og opbygge de to nye embeder og lede statsadvokaturernes medarbejdere gennem sammenlægningen, fortsætter han.

Den nye statsadvokatur i København dækker Danmark øst for Storebælt, mens den nye statsadvokatur i Viborg dækker Danmark vest for Storebælt. Dermed kommer der kun to regionale statsadvokater fremfor de seks nuværende.

Lise-Lotte Nilas er i dag statsadvokat for København og Bornholm. Jan Reckendorff er i dag statsadvokat for Fyn, Syd- og Sønderjylland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: