Clinton: Obama hjalp med talen

Men det er Clinton der skal have point for det kunstneriske udtryk

Bill Clinton holdt en tale, der siden er blevet kaldt en af verdens bedste politiske taler. Nu afslører han, at præsident Obama hjalp med at skrive den (Foto: Charles Dharapak/AP)
Bill Clinton holdt en tale, der siden er blevet kaldt en af verdens bedste politiske taler. Nu afslører han, at præsident Obama hjalp med at skrive den (Foto: Charles Dharapak/AP)

Forhenværende præsident Bill Clinton holdt 5.000 delegerede og millioner af tv-seere i ånde, da han leverede sin tale på Demokraternes konvent i Charlotte. Den bedste politiske tale i hans liv, mente flere kommentatorer, men Bill Clinton vil dele æren med Barack Obama.

- Barack Obama havde flere forslag til afsnittene om medicintilskud (Medicare) og velfærdsreformer. Jeg tog forslagene, og Barack Obama havde læst hele talen på forhånd, sagde Bill Clinton tidligere i dag til hjemmesiden Politico.

Læs også:

Præsident Obama kom selv på scenen under Bill Clintons buldrende bifald for at give ham en krammer. (Foto: Charles Dharapak/AP) Politik - 6. sep. 2012 - kl. 08:33 Alle roser Clinton - selv Fox News

Uanset, hvad Barack Obama har bidraget med, så bliver han aldrig så strålende en taler om Clinton. 'Jeg ønsker, at I skal lytte nu', sagde han fem gange under den lange tale og fik total tavshed fra forsamlingen. Barack Obama er i forhold til Bill Clinton en slave af sine telepromptere. Han kan ikke som Clinton beherske en forsamling med sin gestik. Clinton fører klart, hvis det gælder det kunstneriske udtryk.

Vil ikke i himlen med mormoner
Men Clinton har spillet op til Obamas selvtillid.

- Uanset, hvem jeg hyrer som taleskriver, så vil jeg selv være en bedre taleskriver, har Obama sagt.

Læs også:

(AP Photo/J. Scott Applewhite) Politik - 6. sep. 2012 - kl. 13:52 Derfor er Clinton en superstjerne

Bill Clinton er på turné i nøglestaten Florida og kom også ind på præsidentkandidat Mitt Romneys fremtrædende medlemskab af mormonkirken, der tror på, at mormonerne skal befolke planterne efter dommens dag.

- Jeg beundrer mormonernes etiske standard (som også gælder sex uden for ægteskabet, red.), men jeg kan ikke forestille mig et tilværelse i Himlen uden mine ikke-mormonske venner. Jeg ønsker ikke at efterlade disse folk, sagde han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen