Indvandrere skaber stigende bekymring

På bare tre måneder er danskernes bekymring over flygtninge og indvandrere steget med en fjerdedel

Danskernes bekymring for flygtninge og indvandrere har taget et markant hop over de seneste tre måneder.

Det viser en undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Voxmeter, der har spurgt 1200 danskere til, hvilke samfundsudfordringer der bekymrer dem.

Læs også:

Se også: Vanvidsfesten i Vollsmose: Klanfejder og bandeopgør

Her svarer 36 procent, at de er bekymrede over flygtninge og indvandrere, hvilket er en stigning på 24 procent i forhold til for tre måneder siden.

Undersøgelsens interviewperiode falder tæt sammen med den voldsomme episode i Odense, hvor den lokale skadestue blev raseret efter en skudepisode i bydelen Vollsmose.

Og denne begivenhed er da også den oplagte forklaring på den markante stigning, mener Mehmet Ümit Necef, som er lektor på Syddansk Universitet.

- Det kan ikke undgå at vække bekymring. Og med rette, vurderer forskeren, som blandt andet beskæftiger sig med kulturmødeteori.

Læs også:

Se også: Vagter bevogter skadestue i Odense

Sociologen Mustafa Hussain, der er tidligere lektor ved RUC, kan heller ikke pege på andre forklaringer end Vollsmose-balladen.

- Når en sag bliver blæst op i medierne, som det skete med sagen i Odense, så sætter det sig på nethinden, når folk tænker på, hvad der bekymrer dem, vurderer Mustafa Hussain, som forsker i etniske relationer.

Han forventer dog, at den stigende bekymring vil vise sig at være forbigående, når chokket over de voldsomme begivenheder har lagt sig.

- En international eller en national begivenhed kan have stor betydning på det tidspunkt, hvor man måler opinionen, men det er ikke ensbetydende med, at det er vedvarende, konstaterer Mustafa Hussein.

Læs også:

Se også: Eftersøgt fra OUH-angreb anholdt

Mehmet Ümit Necef tror heller ikke, at Vollsmose-sagen vil rykke ved danskernes opfattelse af indvandrere på lang sigt.

- Indtil videre har systemet vist handlekraft, politiet har anholdt nogle mistænkte, og der er en kommunal chef, der er blevet fyret, påpeger forskeren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen