Se her om din kommune vil hæve skatten

Alt for voldsomme ønsker om skattestigninger i kommunerne kan vende tilbage som en boomerang.

De 22 kommuner, som har bedt om lov til at sætte skatten op næste år, kan imødese et afslag. Eller en afstraffelse i form at nedsat tilskud fra staten.

- Det samlede ønske om at nedsætte skatterne er for højt i forhold til det, der er mulighed for, siger Niels Jensen, specialkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet, der i dag offentliggjorde hvem, der har ønsket hvad i forhold til næste års skat.

Afslag eller straf
22 kommuner har ansøgt om at hæve skatterne næste år med i alt 612 millioner kroner næste år. Fem kommuner har ønsket at sætte skatten ned med i alt 191 milioner kroner. Det giver en samlet nettostigning på 421 millioner kroner. Væsentligt over det beløb på 250 millioner kroner, der er accepteret som en samlet stigning for landets kommuner.

- Det betyder, at en række kommuner vil få helt eller delvist afslag på deres ønsker. Hvis de, der får afslag, alligevel sætter skatten i vejret, vil der ske nedsættelse af bloktilskuddet, så regnestykket går op, siger Niels Jensen.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har intet overblik over, hvad ønskerne betyder for skatteprocenterne i de enkelte kommuner. Det skyldes, at det står kommunerne frit for om de vil regulere på indkomstskatten eller på grundskylden, hvis de altså får lov til at regulere noget som helst.

Kommunerne får svar 19. september.

Se i faktaboksen til højre, om din kommune har planer om at hæve eller sænke din skat.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen