Udbrud af dræbervirus sætter rekord

Den dødbringende West Nile-virus spreder sig stadig i USA og har nu ramt over 2.000 personer

Det er den såkaldte Culex-myg, der bærer virusset. Det kommer oprindelig fra Afrika, men har nu bredt sig til store dele af resten af verden. (Foto: Colourbox)
Det er den såkaldte Culex-myg, der bærer virusset. Det kommer oprindelig fra Afrika, men har nu bredt sig til store dele af resten af verden. (Foto: Colourbox)

I 44 forskellige delstater kæmper myndighederne i øjeblikket for at begrænse det værste udbrud af den berygtede West Nile-virus i USA nogensinde.

I alt 2.118 personer er foreløbigt blevet smittet i 2012, og det er således det største antal smittede i amerikansk historie, skriver USA Today.

Læs også: Afrikansk dræbervirus hærger USA

- 2012 er nu officielt det værste år nogensinde for West Nile-sygdommen. Det værste år var hidtil 2003, hvor vi havde 439 smittede og 40 dødsfald, forklarer David Lakey, kommisær fra sundhedsmyndighederne i Texas til USA Today.

Af de mange smittede er foreløbigt 92 mennesker døde, det antal er stigende. Alene i sidste uge steg det samlede dødsantal således med hele 25 procent.

Selv om virussen er spredt over et stort geografisk område, er smitten koncentreret i Texas. Lidt under halvdelen af alle tilfælde er registreret i den sydlige delstat.

Læs også: West Nile-virus nærmer sig Danmark

Ifølge en virus-forsker fra det amerikanske Center for Disease Control vil smitten fortsætte indtil oktober, hvor smittebæreren – myg – vil have sværere ved at overleve.

I nogle tilfælde nøjes personer, der bliver smittet med West Nile-virus, med at få feber, ledsmerter og hovedpine. Men i alvorligere tilfælde kan en infektion altså udvikle sig til en dødelig hjernehindebtændelse.

Indtil for cirka 20 år siden blev West Nile-virus hovedsageligt fundet i Asien og Afrika. Mennesker bliver hovedsageligt smittet af myg, der tidligere har suget blod fra et smittet væsen

1 af 2 Dallas-borgmester Mike Rawlings viser her på kortet, hvor der især skal sættes ind mod myggene. (Foto: AP)
2 af 2 Det er den såkaldte Culex-myg, der bærer virusset. Det kommer oprindelig fra Afrika, men har nu bredt sig til store dele af resten af verden. (Foto: Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen