Annonce:
Annonce:

Kina: Nøgne kvinder og død playboy koster toppolitiker jobbet

Kinas regerende kommunistparti er ramt af en sjælden skandale. En højtstående kinesisk embedsmand er blevet degraderet efter at hans playboy-søn er blevet dræbt i sin Ferrari midt i en sexleg

Annonce:
Følg Samfund

Endnu en rigmandssøn viste mangel på dømmekraft, da han blæste gennem Beijing i sin potente Ferrari.

23-årige Ling Gu, søn af Ling Jihua, der er nummer fire i politibureauet blev dræbt, da han mistede kontrollen over den sorte Ferrari 458 Spider i de tidlige timer den 18 marts i år, det skriver netavisen dailymail

Dødsuheldet blev imidlertid hemmeligholdt af regeringen, fordi ofrets far er en allieret og tæt ven af den afgående præsident Hu Jintao.

Årsagen til at uheldet skulle skjules skyldtes blandt andet at 23-årige Ling Gu også havde gang i en sexleg med to letpåklædte kvinder, mens han forsøgte at styre bilen.

Rapporter siger, at Ling Gu døde øjeblikkeligt ved styrtet, mens de to kvindelige passagerer, hvoraf den ene var siges at være nøgen, blev alvorligt såret.

Den ene af kvinderne er ifølge Daily Mail blevet lam fra halsen og ned.

Annonce:

Fotos af vraget cirkulerer på nettet, og unavngivne kilder hævder at Ling Gu også blev fundet nøgen, og at navnet på hans dødsattest blev ændret for at forhindre en skandale.

Læs også:

Redbull-arving i Ferrari dræber betjent

Men regeringens forsøg på at skjule skandalen har givet bagslag. Trods internet-censur i Kina, så har det været umuligt at skjule Ling Gu's identitet, og flere bloggere har boret i uheldet for at finde frem til identiteten. Kontroversen og forsøget på at skjule skandalen har udløst vrede blandt Kinas middelklasse, og tidligere på ugen resulterede skandalen i, at den dræbtes far Ling Jihua blev degraderet.

Ulykken ses som det seneste eksempel på vild og overdreven adfærd fra den 'anden generation af rige' - det privilegerede afkom af embedsmænd, som lever i en dekadent og luksuriøs verden, som kun er de færreste forundt.

Annonce:

Mange sætter spørgsmålstegn ved, hvordan Ling Gu, der dimitterede fra et topuniversitet sidste år, og andre børn af tjenestemænd - som tjener blot 60.000 om året fra deres offentlige arbejdspladser - er i stand til at køre rundt i store sportsvogne til en værdi af næsten 5 millioner.

Ulykke skaber problemer i Kinas partitop

Den 23-åriges død har ifølge Daily Mail, endnu engang kastet spor af nepotisme over det kinesiske styre og rettet søgelyset mod den udstrakte statslig korruption, der findes på alle tænkelige niveauer, herunder centrale ministerier og statslige virksomheder.

Ling Jihua var blandt de embedsmænd, der stod last og brast med Hu, men sønnens dødsuheld endte altså med at koste ham en toppost.

Præsident Hu skal efter sigende have accepteret at Ling Jihua bliver degraderet og tager nu afstand fra sin tidligere ven i et forsøg på at genvinde offentlighedens tillid.

Skandalen er ikke enestående. Tidligere på året var det en anden toppolitiker Bo Xilai, der fik en fyreseddel efter at hans kone, Gu Kailai, blev anklaget for at myrde en britisk forretningsmand. Gu blev idømt en betinget dødsdom sidste måned og Bo afventer stadig sin skæbne i husarrest.

Kina-skandalen: Unge Bo forklarer sig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: