Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Enkemand til togdræbt kræver erstatning af DSB

Tina Friis Hansen døde for to måneder siden, efter at hun blev ramt af Grenaa-toget ved Nørreport i Aarhus

Her er  jernbaneoverskæringen, hvor den kun 49-årige Tina Friis Hansen 29. juni i år mistede livet, efter hun var blevet ramt af Grenaa-toget. (Privtfoto) (Privatfoto)
Her er jernbaneoverskæringen, hvor den kun 49-årige Tina Friis Hansen 29. juni i år mistede livet, efter hun var blevet ramt af Grenaa-toget. (Privtfoto) (Privatfoto)

Sygeplejersken Tina Friis Hansen blev for to måneder siden ramt af Grenaa-toget, da hun stod og ventede ved baneoverskæringen ved Nørreport i Aarhus med sin cykel. Den kun 49-årige kvinde døde efter ulykken, og hendes enkemand Peter Mønster og parrets to voksne børn har siden da været lammet af sorg.

Nu er sorgen dog ved at vende sig til vrede mod DSB og Banedanmark, og den 55-årige enkemand fra Mårslet kræver erstatning af DSB for tabet af sin hustru. Det skriver Aarhus Stifttidende.

- Efterhånden som sorgen ikke mere er fuldstændig lammende, melder spørgsmålet sig: Hvorfor var overskæringen ikke sikret bedre, siger Peter Mønster fra Mårslet til Aarhus Stifttidende.

For tæt på togskinnerne
Han mener langt fra, at togselskabet eller Banedanmark har været deres ansvar voksent efter den tragiske ulykke.

Tina Friis Hansen blev dræbt, da hun om morgenen 29. juni på cykel var på vej på arbejde på Aarhus Universitetshospital i Nørrebrogade. Hun kom for tæt på togskinnerne, og blev ramt bagfra af toget, da hun ved Nørreport holdt stille for at svinge til venstre.

Ifølge Peter Mønster var afmærkningen på stedet mangelfuld, og ifølge Aarhus Stifttidende var sikkerhedsafstanden ikke korrekt markeret , ligesom der nær det farlige område var malet et cyklistsymbol på asfalten.

Penge bringer ikke Tina tilbage
Peter Mønster kræver ifølge Aarhus Stifttidende 'et anseeligt beløb' af DSB.

- Penge kan ikke afhjælpe det, der er sket. Men når en familie på grund af sikkerhedsmæssige mangler mister en medforsørger, må det være rimeligt at kræve erstatning, siger Peter Mønster til Aarhus Stifttidende.

Peter Mønster har dog af andre grunde end hustruens alt for tidlige død svært ved at finde tilbage til en normal tilværelse.

Han er dybt skuffet over, at Banedanmark ikke vil sætte en dobbeltbom op ved den farlige jernbaneoverskæring. Den koster omkring 4 millioner kroner, og da en såkaldt letbane overtager infrastrukturen i Århus, så Grenaa-toget ikke vil køre på strækningen fra 2016, vil Banedanmark ikke bruge penge på endnu en sikkerhedsforanstaltning.

Læs konfrontationen med DSB og Banedanmark her:

Se også: Efter dødsulykke: Sikkerheden er stor nok nu

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen