Romneys højre hånd sammenlignet med nazist

Bølgerne går højt i den amerikanske valgkamp, hvor Mitt Romneys vicepræsidentkandidat bliver slået i hartkorn med topnazisten Joseph Goebbels

Foto: AP
Foto: AP

Den nyudpegede vicepræsidentkandidat for Republikanerne, Paul Ryan, får hårde ord med på vejen fra sine politiske modstandere i Det Demokratiske Parti.

Ikke nok med at Ryans økonomiske slagplan - der skal redde USA's gældsplagede økonomi fra afgrunden med hårde besparelser - hældes ned ad brættet og stemples som dybt uansvarlig og asocial.

Nu sammenlignes den republikanske toppolitiker også med Adolf Hitlers berygtede propagandaminister, Joseph Goebbels.

Det er den demokratiske partileder i Californien, USA's folkerigeste og økonomisk stærkeste stat, som drager paralleller mellem topnazisten og Mitt Romneys foretrukne kandidat til vicepræsidentposten.

De hårde ord faldt ifølge avisen San Francisco Chronicle til en pressefrokost, hvor den demokratiske profil John Burton startede med at give sine republikanske modstandere en ordentlig bredside:

- De lyver, og de er ligeglade med, om folk mener, at de lyver.

Især Ryan, som holdt en vigtig tale på Republikanernes netop overståede partikonvent, har den demokratiske partileder fra Californien tilsyneladende ikke meget til overs for:

Han "fortalte en direkte løgn, og han er ligeglad med, at det var en løgn", lød det om Paul Ryan.

- Det er ren Goebbels, den store løgn, lød ordene angiveligt fra John Burton til pressefrokosten, hvor journalister fra San Francisco Chronicle og CBS News var til stede.

Det er Paul Ryans udtalelser om, at præsident Obamas storstilede sundhedsreform suger milliarder væk fra ældre medborgere i USA, som har fået John Burton op af stolen.

Republikanerne mener, at nazi-referencen er ren rendestensretorik, og en talsmand for Barack Obama har også taget afstand til Goebbels-sammenligningen, som har vakt opsigt i USA, hvor valgkampen kører for fulde gardiner.

Tirsdag indleder Demokraterne deres nationale konvent i byen Charlotte i North Carolina, hvor præsident Barack Obama officielt vil blive kåret som partiets kandidat til endnu fire år i Det Hvide Hus.

Obama skal holde sin nomineringstale torsdag.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen