Pussy Riot anker kontroversiel fængselsdom

De tre dømte medlemmer af Pussy Riot har anket dommene på to års fængsel, oplyser deres forsvarsadvokat.

Dommene på to års fængsel til de tre dømte medlemmer af Pussy Riot er anket.

Mandag indgav kunstnerkollektivets forsvarsadvokater appellen til byretten i Moskva, oplyser en af advokaterne, Violetta Volkova.

- Alle papirerne er i orden. Spørgsmålet er, om vi bliver nødt til at indgive mere materiale senere, siger hun.

En anden af forsvarerne siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at anken først kommer nu, fordi det har taget lang tid at få den kontroversielle dom på skrift.

- Vi har først kunnet reagere i dag, efter at vi omsider har fået den skriftlige dom. Og den er flere steder meget svær at tolke, siger advokat Nikolaj Polosiv til russiske medier.

De tre dømte Pussy Riot-medlemmer - Nadesjda Tolokonnikova, Maria Aljokhina og Jekaterina Samutsevitj - blev i forrige uge idømt hver to års fængsel for at have gennemført en politisk protestaktion i Moskvas katedral i februar.

Den politiske happening bestod i, at kvinderne afbrød gudstjenesten og iført kulørte elefanthuer gennemførte en såkaldt punkbøn, hvor de bad Jomfru Maria befri Rusland for den daværende præsidentkandidat - og nuværende præsident - Vladimir Putin.

Den dommer, der dømte de tre kvinder, mente, at de havde opført sig respektløst over for samfundet og kirken, og at de var skyldige i "hooliganisme motiveret af religiøst had".

Dommen blev mødt af fordømmelse fra USA og flere europæiske lande, der ser den som endnu et eksempel på, at ytringsfriheden er kommet under fornyet pres, efter Putin blev genindsat i præsidentembedet.

Det har imidlertid ikke fået de russiske myndigheder til at ryste på hånden.

Søndag meddelte russisk politi, at det har indledt jagten på to andre Pussy Riot-medlemmer, der er på fri fod.

Ifølge Pjotr Versilov, der er gift med den dømte Nadesjda Tolokonnikova, er de to eftersøgte medlemmer rejst ud af Rusland for at undgå at blive anholdt.

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen