75.000 skal i morgen klemmes sammen foran Parken

I Fælledparken afholdes der i morgen DHL-løb, mens der på den anden side af vejen er koncert i Parken. De to arrangører ruster sig til kaotiske tilstande

Her på Øster Allé skal omkring 40.000 koncertgæster passere i tusindvis af DHL-stafetløbere. Og det kommer til at gå som smurt lover alle (Foto: Google Streetview)
Her på Øster Allé skal omkring 40.000 koncertgæster passere i tusindvis af DHL-stafetløbere. Og det kommer til at gå som smurt lover alle (Foto: Google Streetview)

I morgen vil tusinder af folk strømme til Østerbro i København.

Fælledparken vil til DHL-stafetten blive invaderet af 25.000 løbere, mens Parken vil blive indtaget af Coldplay og deres 50.000 fans.

De to tilløbsstykker ligger placeret lige over for hinanden. Området kan derfor hurtigt blive omdannet til en trafikal heksekeddel.

- Når der kommer så mange mennesker, giver det et ekstra pres, fortæller politikommisær Lars Chr. Borg fra Københavns Politi.

Situationen er under kontrol
De to arrangører har derfor lavet en udførlig plan for, hvordan de mange mennesker skal håndteres.

- Vi har koordineret det meget tæt med Live Nation Danmark, som står for arrangementet i Parken, så der ikke opstår problemer, forklarer Dorte Vibjerg.

Hun fortæller envidere, at indgangene til de to begivenheder bliver placeret på hver sin side af Fælledparken, så de på den måde får ledt folk i to forskellige retninger.

Envidere har Live Nation Danmark sat et ekstra mandskab ind, som står klar til at anvise parkeringspladser til de mange gæster.

Menneske-mylder foran Parken
Selvom indgangene er placeret på hver sin side, vil der stadig blive et mylder af mennesker. Løbernes rute går nemlig forbi Øster Allé og Parken, hvor Coldplay slår tonen an.

Derfor har DHL-løbsledelsen i samarbejde med Live nation Danmark valgt at afspærre Øster Allé fra klokken 17 og frem til midnat. I den ene vejbane vil der være plads til løberne, mens der i den anden vil være plads til koncertgæsterne.

- Det er ikke noget vi plejer at gøre, men det er nødvendigt, når vi får så massivt et rykind, forklarer Jacob Rossen, produktionsleder for Live Nation Danmark.

Tag det offentlige
DHL-løbsleder Dorte Vibjerg henviser folk til at tage offentlig transport til Fælledparken, så der ikke opstår kaos.

Ifølge Københavns Politi er folk gode til at følge dette råd.

- Det er storbyfolk, der er vant til at agere derefter. Folk plejer at være gode til at tage cyklen, bussen eller toget, fortæller politikommisær Lars Chr. Borg.

Københavns Politi er dog opmærksomme på, at der kan forekomme trafikale udfordringer. Derfor har de et stort mandskab klar til at hjælpe på stedet.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen