Politiker træder ind i McDonald's-fight

Adskillige Facebook-brugere raser, fordi McDonald's åbner en ny filial i historiske bygninger på Kgs. Nytorv. Den liberale politiker Ole Birk Olesen giver nu kritikerne tørt på

Burgerkædens nye filial skaber stor debat. (Foto: Martin Kierstein/Colourbox)
Burgerkædens nye filial skaber stor debat. (Foto: Martin Kierstein/Colourbox)

Burgerkæden McDonald's åbner en ny restaurant på det mondæne Kgs. Nytorv i København. Det har på to dage har fået 8000 mennesker til at melde sig ind i Facebook-gruppen 'Fanme Nej Til Mc Donalds på Kgs. Nytorv'.

I gruppen er brugerne utilfredse med, at fastfoodkæden får lov at ødelægge pladsen med deres karakteristiske skiltning. Desuden frygter de, at pladsen vil komme til at flyde med fedtet burger-indpakning og afgnavne pommes fritter.

- Det skær mig satme dybt i hjertet, at kapitalisternes svar på en højborg skal smøre de smukke lokaler ind i pomfritsovs og friture!! Hvor mange penge koster selvrespekt, København?, skriver Anne-Marie Josefine Raunholt.

En kapitalistisk opsang
Liberal Alliances folketingsmedlem Ole Birk Olesen er trådt ind i den diskussionslystne arena. På Facebook skriver han til gruppen:

- Hvis I er så utilfredse, så må I jo skillinge sammen og tilbyde udlejeren en højere husleje, end McDonalds giver. 100 kr. om måneden pr. mand eller kvinde burde være nok - så kan I gøre lige, hvad der passer jer med de lokaler.

Envidere giver han McDonald's-modstanderne en opsang:

- Hvis I bare gerne vil bestemme over hele verden uden at skulle yde noget til gengæld, så har Enhedslisten nok et medlemskab til jer, både før og efter revolutionen, skriver Ole Birk Olesen på Facebook.

McDonald's lytter til både ris og ros
For den omstridte burgerkæde er det ikke noget nyt, at deres foretagene ofte skaber debat.

- Vi er vant til, at vi har den offentlige bevågenhed. Vi hæfter os dog ved, at mange er positive og glade for, at de historiske lokaler nu bliver udnyttet i stedet for at stå tomme, fortæller Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør i McDonald's.

Hun pointerer, at McDonald's har respekt for stedet. Derfor forsøger de at tilpasse McDonald's-konceptet til de gamle bygninger.

- Vi lytter gerne til både kritikerne og de positive. Men det undrer mig, at folk dømmer os uden at have et faktuelt grundlag eller de færdige plantegninger, fortæller Sara Helweg-Larsen.

Plantegningerne for den omdiskuterede burgerfilial ligger klar i løbet af efteråret.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen