Vestas-ansatte er dødfrustrerede

Den varslede nye fyringsrunde på 1400 ansatte gør Vestas' danske medarbejdere utrygge

Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt. (Foto: Ernst van Norde)
Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt. (Foto: Ernst van Norde)

Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt.

I vinter fyrede verdens største vindmølleproducent 1300 i Danmark, og nu skal koncernen igennem endnu en fyringsrunde.

I forbindelse med dagens offentliggørelse af Vestas' halvårsregnskab, som er fyldt med røde tal, kan 1.400 ansatte snart stille sig op i arbejdsløshedskøen.

Vestas har kun meddelt, at 55 procent af afskedigelserne vil komme i Europa, Mellemøsten og Afrika, så ingen ved endnu, hvor hårdt den nye fyringsrunde vil ramme Danmark.

- Vi har spurgt ledelsen, hvor mange der fyres her i landet og kan ikke få noget at vide. Det er dødfrustrerende, siger Lisbeth Jensen, som er den koordinerede tillidsrepræsentant på Vestas' fabrik i Lem, til fagbladet 3F.

Allerede i januar varslede Vestas, at koncernen vil blive mindre. Her regnede man med, at man måtte af med 2335 ansatte i løbet 2012 - heraf blev den danske del af Vestas beskåret med 1300 ansatte.

Med de nye 1400 afskedigelser er vindmøllegigantens fyringer i år vokset til 3700.

- Siden begyndelsen af 2012 har Vestas reduceret antallet af medarbejdere med cirka 1000. Vestas intensiverer imidlertid nu planen for at sikre sig, at Vestas bliver lønsom, skriver koncernen i halvårsregnskabet.

Samlet vil omkring 1100 funktionærer få en fyreseddel stukket i hånden. De resterende 2600 afskedigelser vil geografisk fordele sig med 55 procent i Europa og Afrika, 25 procent i Asien og Oceanien og 20 procent i Nord- og Sydamerika.

Når Vestas har gennemført nedskæringen, vil det betyde, at der globalt vil være 19.000 ansatte ved årsskiftet, oplyser Vestas i sit regnskab for årets første halvår.

At der ved indgangen til 2013 vil være 19.000 mod forventet 20.400 medarbejdere betyder en reduktion i de faste omkostninger på mere end en kvart milliard euro svarende til 1,8 milliarder kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen