Annonce:
Annonce:

Pendlertalsmand til DSB-top: 'Få nu styr på det'

'Hvorfor fanden får ledelsen ikke styr på det', lyder det fra en vred pendlertalsmand, efter at 900 medarbejdere i DSB Vedligehold har nedlagt deres arbejde

Det kan blive svært at få plads til alle passagererne, hvis arbejdsnedlæggelsen i DSB Vedligehold fortsætter. (Arkivfoto: Adrian Joachim/Polfoto)
Det kan blive svært at få plads til alle passagererne, hvis arbejdsnedlæggelsen i DSB Vedligehold fortsætter. (Arkivfoto: Adrian Joachim/Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Flere pendlertalsmænd frygter, at arbejdsnedlæggelsen blandt medarbejderne i DSB Vedligehold bliver langvarig.

- På et eller andet tidspunkt kommer det til at gå ud over passagererne, og så bliver det altså ikke sjovt. Det kan jo smadre juletrafikken fuldstændigt, siger John Ole Rasmussen, der er talsmand for pendlerne på Grenå-Aarhus-strækningen.

Han undrer sig over, at situationen er kommet så langt ud, at medarbejderne føler sig nødsaget til at nedlægge arbejdet.

Læs også: DSB-medarbejder: Det kan blive en lang konflikt

- Hvorfor fanden får ledelsen ikke styr på det. Jeg anser det her for at være et ledelsesproblem. Set fra medarbejdernes side, så forstår jeg godt, at de har nedlagt arbejdet, men set fra passagerernes side, så er det jo nærmest en katastrofe, siger John Ole Rasmussen.

Annonce:

Også Nis Vind Larsen, der er talsmand for pendlerne på strækningen Kalundborg-København, har forståelse for medarbejdernes situation.

- Jeg tror virkelig, at de føler sig presset og ikke får kredit for deres arbejde. Vi vil selvfølgelig være kede af det, hvis vi bliver ramt af det, men det er vel et eller andet sted også det, der er formålet med arbejdsnedlæggelsen, siger han.

Togmangel
Flere af de kilder, som ekstrabladet.dk har talt med, vurderer, at der ikke vil gå mere end et par dage, før arbejdsnedlæggelsen begynder at gøre ondt på DSB.

Læs også: DSB-ansatte fortsætter arbejdsnedlæggelse

- På et eller andet tidspunkt vil der opstå mangel på tog, og så kommer det selvfølgelig til at gå ud over passagererne, siger en af de medarbejdere, der har nedlagt arbejdet.

Medarbejderen ønsker at være anonym, men ekstrabladet.dk kender hans fulde navn.

En katastrofe
Nis Vind Larsen betegner det som lidt af en katastrofe, hvis juletrafikken bliver ramt.

- Det er ikke særlig sjovt for en hel familie at skulle stå op fra København til Aarhus på grund af pladsmangel - hvis de da overhovedet kan komme frem og tilbage, siger han.

Medarbejderne er blandt andet sure over, at de kun får pension af deres grundløn og ikke af deres resultatløn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: