Skat griber ind over for 100.000 unge

Alle SU-modtagere tvinges til at betale fuld skat af deres studiejob, så de undgår skattesmæk næste år

Hvis du er studerende, får du mindre udbetalt end normalt, næste gang lønnen fra dit studiejob ruller ind på kontoen.

I hvert fald hvis du er blandt den tredjedel af landets studerende, som betaler for lidt over skattebilletten i løbet af året.

Det hænger sammen med, at Skat fra og med juni tvinger alle SU-modtagere til at betale fuld skat af deres studiejob, skriver Politiken mandag.

Indgrebet sker for at forhindre, at cirka 100.000 af landets 350.000 SU-modtagere får et skattesmæk til næste år, fordi de unge ikke har sat sig ordentligt ind i deres skatteforhold.

- Når næsten hver tredje SU-modtager betaler for lidt i skat i løbet af året og derfor ender med en restskat, er vi nødt til at reagere, forklarer Richard Hanlov, fagdirektør for forretningsudvikling i Skatteministeriet.

33.000 studerende stod allerede tilbage i marts til at få et skattesmæk til næste år.

Sidste år skete det for i alt 100.000 SU-modtagere. Det er det problem, som Skat nu tager helt utraditionelle midler i brug for at sætte en stopper for, forklarer Richard Hanlov.

- Vi går nu ind og overtager en proces, som egentlig skulle være styret mellem den studerende og arbejdsgiveren. Dermed er vi bevidst om, at vi leger smagsdommer og træffer et valg for dem, fordi vi ved, at de ikke selv har styr på det, siger han.

Problemet opstår typisk ved, at SU-Styrelsen bruger hovedkortet, hvor bundfradraget står på, til udbetalingen af SU. Men samtidig bruger den studerendes studiejob også hovedkortet - ofte uden at den studerende aner det, fordi det hele sker elektronisk.

Dermed får den studerende pludselig fradrag i forbindelse med både SU og løn og kommer så til at betale for lidt i skat. Myndighederne har hidtil forsøgt at oplyse sig ud af problemet, men uden effekt, skriver Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer