Strauss-Kahn: Jeg er uskyldig

Retssagen mod tidligere IMF-chef Dominique Strauss-Kahn er indledt i New York. Han erklærer sig ikke-skyldig

Dominique Strauss-Khan, til højre, og hans advokat, William Taylor. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Khan, til højre, og hans advokat, William Taylor. (Foto: AP)

Franskmanden Dominique Strauss-Kahn, som er tidligere chef for Den Internationale Valutafond, har erklæret sig ikke-skyldig i alle anklager under en retlig høring i New York.

Strauss-Kahn er tiltalt for voldtægtsforsøg og andre seksuelle overgreb mod en kvindelig hotelansat på et luksushotel i den amerikanske millionby.

Anklagemyndigheden har rejst i alt syv tiltalepunkter mod den tidligere så magtfulde mand, som indtil for en måned siden var favorit til at blive socialisternes kandidat ved præsidentvalget i Frankrig næste år.

Mislykket forsøg på voldtægt
62-årige Strauss-Kahn blev anholdt om bord på et Air France-fly i New York få minutter før afgangen mod Paris den 14. maj.

Politiet reagerede på beskyldninger fra en 32-årig stuepige om, at Strauss-Kahn tidligere samme dag havde forulempet hende på luksushotellet Sofitel.

Kvinden hævder, at Strauss-Kahn uden held forsøgte at voldtage hende, da han overraskede hende midt i rengøringen af hotelværelset. Efterfølgende blev hun angiveligt tvunget til oralsex af franskmanden.

Har hyret stjerneadvokat
Strauss-Kahn har hyret stjerneadvokaten Benjamin Brafman, som blandt andet har forsvaret den afdøde popstjerne Michael Jackson mod pædofilianklager.

- Jeg tror, at han bliver frikendt, sagde Brafman søndag i det franske tv-show '66 Minutes'.

Risikerer 25 års fængsel
Forsvarsadvokaten understregede allerede under de første retsmøder, at der ikke foreligger beviser på, at Strauss-Kahn har tvunget stuepigen til noget som helst.

Strauss-Kahn, som efter sin varetægtsfængsling kastede håndklædet i ringen som IMF-chef, risikerer op imod 25 år i fængsel, hvis han findes skyldig.

Næste retsmøde i den opsigtvækkende sag finder sted 18. juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer