Kraks kendis-bibel favner bredt

205 nye navne er kommet i det fine selskab i Kraks Blå Bog, som skriver om både politikere og komikere

Casper Christensen er blandt de 205 nye navne i Kraks Blå bog. (Foto: Mik Eskestad)
Casper Christensen er blandt de 205 nye navne i Kraks Blå bog. (Foto: Mik Eskestad)

205 nye navne har fundet vej til Kraks blå bog, hvor spalterne rummer kendisser lige fra dronningens hofdame til komikeren Casper Christensen.

- Vi forsøger hvert år at komme vidt omkring, og i denne udgave er det lykkedes at få en nogenlunde lige fordeling på de tre hovedområder kultur, det offentlige og erhverv, fortæller redaktionschef hos Gads Forlag Hanne Dal.

Musiker Peter Belli, journalist Allan Silberbrandt og den folkekære musiker og tv-vært Keld Heick er blandt de danskere, der er fundet værdige til at blive optaget i den 102. udgave af opslagsværket.

I alt står 8110 danskere side om side, spalte ved spalte, i bogen, som har bogført samfundets spidser indenfor 35 forskellige områder siden 1910.

Inden for det kvindelige univers kan man blandt andet finde tidligere folketingsmedlem og nu salgsdirektør hos Microsoft Malou Aamund, frisørdronningen Gun-Britt Zeller og Køges borgmester Marie Stærk i det fine selskab.

Også SF's integrationsordfører Astrid Krag dukker op blandt kvinderne, som udgør en tredjedel af de nyankomne. Hun er beæret over den nye titel.

- Det er jo en anerkendelse af mit arbejde, og det er jeg rigtig glad for. Når man stikker snuden langt frem, risikerer man jo også nogle øretæver, derfor er jeg glad for det skulderklap, siger hun.

I en hel anden branche glæder skuespilleren Pilou Asbæk sig over placeringen på side 74 lige under sin far galleriejer Jacob Asbæk.

- Jeg er vildt stolt, det er jo altid rart at blive set, men anerkendelse er ikke noget jeg direkte søger i mit arbejde. Jeg ser det som benzin, der får mig til at yde endnu mere, siger han.

Fra scenens skrå brædder går flere den lige vej til årets udgave af Kraks Blå Bog. Det gælder blandt andet sanger og skuespiller Michael Falch og skuespiller Ole Svane Thestrup.

Bogen udkommer mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer