20 køer overhalede Strynø-færgen

Onsdagens hårdtslående regnvejr i det sydfynske øhav fik 84 køer til at tage flugten ud i havet

Politiet på Langeland vurderer, at den voldsomme regn var årsagen til, at 84 køer onsdag flygtede ud i det sydfynske øhav. (Polfoto)
Politiet på Langeland vurderer, at den voldsomme regn var årsagen til, at 84 køer onsdag flygtede ud i det sydfynske øhav. (Polfoto)

De danske køer er vant til lidt af hvert fra oven, men onsdagens konstante regn blev alligevel for meget for 84 køer på Tåsinge.

Efter flere timers piskende regn tog de flugten ud i havet. En enkelt ko søgte mod Strynø, mens de 83 andre fandt vej til Rudkøbing ud for pladsen, hvor den årlige Langelandsfestival holdes.

Vicepolitikommissær Ejgil Rundberg fra Rudkøbing blev alarmeret, da skipperen på Strynøfærgen ringede og fortalte om en noget besynderlig overhaling i sejlrenden.

- Han ringede og fortalte, at 20-30 køer netop havde overhalet ham i sejlrenden. Har du drukket i dag, spurgte jeg, men det nægtede han, fortæller Ejgil Rundberg til Fyens Stiftstidende.

Ved festivalpladsen blev en midlertidig indhegning konstrueret, og hurtigt var op mod 80 køer indfanget.

- Vi kan ikke udelukke, at nogle enkelte stadig padler rundt i vandet eller har søgt asyl på andre øer, men nu skulle der være styr på næsten alle, oplyser Ejgil Rundberg.

Politiet forventer, at alle køer er tilbage på Tåsinge i løbet af torsdagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen