Erhvervslegende afgået ved døden

Erhvervsmanden Haldor Topsøe er død kort før sin 100 års fødselsdag

Haldor Topsøe var aktiv til det sidste. Han mødte på arbejde hver dag fra klokken 10 til 15.30 og var som bestyrelsesformand fortsat dybt involveret i milliardkoncernens fremtidige strategi.(Polfoto)
Haldor Topsøe var aktiv til det sidste. Han mødte på arbejde hver dag fra klokken 10 til 15.30 og var som bestyrelsesformand fortsat dybt involveret i milliardkoncernens fremtidige strategi.(Polfoto)

Erhvervsmand og grundlægger af Haldor Topsøe A/S, Haldor Frederik Axel Topsøe, er død mandag - blot fire dage før sin 100-års fødselsdag.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse:

- Haldor Topsøe vil blive dybt savnet af hele sin familie og af virksomhedens medarbejdere, står der.

- Haldor Topsøe var aktivt engageret i den daglige drift som arbejdende bestyrelsesformand af Haldor Topsøe A/S indtil få uger før sin død, hvor han faldt højst uheldigt og brækkede hoften, en ulykke han aldrig kom sig over, lyder det.

De kongelige med til fest
Ulykken betød, at Haldor Topsøe måtte aflyse en stor fødselsdagsfest med blandt andet kongelig deltagelse.

I løbet af sit lange liv bidrog han til at afhjælpe globale problemer inden for energi, fødevareforsyning og miljø i form af teknologiske og videnskabelige opfindelser.

Haldor Topsøes virksomhed er blandt de ledende inden for katalyse.

Savnet af familien
Henrik Topsøe, søn af Haldor Topsøe og næstformand i bestyrelsen for Haldor Topsøe A/S, udtaler:

- På vegne af hele Topsøe-familien udtrykker jeg vores dybeste sorg ved tabet af vores elskede far, bedstefar og oldefar. Vi har mistet vores inspirerende og kærlige familieoverhoved.

- Takket være sin dedikerede vedholdenhed og sine bidrag til teknologien og videnskaben har min far forbedret livet for millioner af mennesker.

- Han har sat standarder inden for mange felter, og han holdt aldrig op med at udfordre de teknologiske grænser.

Topsøe-familien ejer 100 procent af aktierne i Haldor Topsøe A/S, og sønnen overtager nu farens post som bestyrelsesformand i selskabet.

0 kommentarer
Vis kommentarer