Baby vågnede op i ligposen

Lægerne erklærede en nyfødt for død, men da faderen stod med dødsattesten i hånden, hørte moderen gråd fra ligposen

Heldigvis for Brisga Milagros hørte en medarbejder hendes gråd fra ligposen. (Arkivfoto: AP)
Heldigvis for Brisga Milagros hørte en medarbejder hendes gråd fra ligposen. (Arkivfoto: AP)

Argentinske Brisga Milagros blev født alt for tidligt, og lægerne på hospitalet i Buenos Aires kæmpede for at redde den lille piges liv. Efter 40 minutters kamp måtte de imidlertid give op og erklærede babyen for død.

Den ulykkelig far, Jorge Milagros, troede han havde mistet sin datter, og mens babyen blev sendt til sygehusets ligrum, skulle han klare de praktiske sager. Men da han blot minutter senere stod med Brisgas dødsattest i hånden, kom hans kone løbende og råbte, at babyen var i live. En medarbejder på hospitalet havde passeret den lille ligpose og hørt gråd, fra den nyfødte, som altså stadig var i live.

- Det var fantastisk. Jeg havde allerede dødsattesten i hånden samtidig med, at jeg skulle fylde forskellige skemaer ud. Pludselig råbte min kone, at vores barn havde det fint, og jeg straks skulle komme. Jeg anede slet ikke, hvordan jeg skulle reagere, siger den nu overlykkelige familiefar.

Ifølge Aftenposten.no blev barnet straks lagt i en kuvøse efter den falske dødserklæring, og har det efter omstændighederne godt.

Ikke første gang
Men det er ikke første gang, at lægerne på hospitalet i Buenos Aires har været for hurtige med dødsattesterne. Bare en dag tidligere end den omtalte episode blev den 71-årige Juan Llandor også erklæret død. Han blev retmæssigt lagt i en ligpose og sendt til et andet lighus, men også her opdagede en medarbejder, at manden stadig trak vejret.

- De åbnede ligposen, og der lå min far og skiftevis åbnede og lukkede munden. De løb tilbage til sygehuset for at finde en læge, fortæller mandens datter Ana Maria Llandor.

I modsætning til den lykkelige slutning hos familien Milagros, stod den 71-årige dog ikke til at redde og døde kort efter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere