Annonce:
Annonce:

Edderkoppen midt i spind af fonde

Knud Foldschack er viklet ind i adskillige bestyrelser, fonde og firmaer. (Foto: Lars Nybøll)
Knud Foldschack er viklet ind i adskillige bestyrelser, fonde og firmaer. (Foto: Lars Nybøll)
Annonce:
Følg Samfund
Selv om man er søn af en skibsreder, der sendte drengen på børnehjem, så kan vejen godt føre til en lang række bestyrelsesposter.

Knud Foldschack forklarer gerne, at tiden på kostskolen lærte ham kompromisets kunst, og det er den, han bruger, når advokaten i dag forsøger at finde et fællesskab mellem de lidt utilpassede eksistenser og det mere konforme samfund.

Men der er også tid til at sidde som edderkoppen i midten af et fonds-spindelvæv, der suppleres af mere almindelige erhvervsfirmaer som f.eks. ’Byggefirmaet Logik & Co’, der meget passende deler såvel adresse som bestyrelsesmedlemmer med en lang række af de fonde, der enten har Knud Foldschack som formand, stifter, bestyrelsesmedlem eller i direktion.

Der er anonyme navne som ’X-fond’, der fik dette navn så sent som i oktober sidste år. Tidligere hed fonden ’Rød fond’.

Fonden bor som ’Logik & Co’ og ’L&C Mur aps’ – forkortelsen viser sammenfaldet mellem de to firmaer – i Ravnsborggade på Nørrebro i København. Bag stiftelsen i 2001 af ’Logik & Co’ finder man ’Fonden til fremme af blivende økologisk balance’, der også omfatter Knud Foldschack.

Direktionen i de to kommercielle firmaer er begge i bestyrelsen for ’X-fond’. Formanden for denne fond er Balder Bergmann Johansen, der også udgør direktionen i ’L&C Mur aps’.

Engang bz’er ...
I den nu skandaleramte ’Logik & Co’ udgøres bestyrelsen af Martin Sundbøll, der så sent som sidste sommer til en lokalavis på Nørrebro fortalte om sin aktivistiske fortid under overskriften: ’Engang bz’er ...’.

En række af Knud Foldschacks andre aktiviteter – som f.eks. ’Christiania rådgivning’, der er stiftet sammen med samleveren Lulla Forchhammer – og ’Ainyahita-Fonden’, der arbejder inden for den økologiske verden, har adresse på det advokatkontor i Skindergade, hvor Foldschack også har kontorfællesskab med bl.a. Line Barfoed, folketingsmedlem for Enhedslisten.

Sammenfattende kan man sige, at hans bestyrelsesaktiviteter er et solidt sammensurium af både økologi og økonomi.

I bestyrelse med Ritt
Omkring madvarerne har Knud Foldschack også lige tid til en plads i bestyrelsen for ’Frydenholm Holding’. Her har været så heldig at løbe ind i en vis Ritt Bjerregaard. Samarbejdet her handler om at skaffe os gode og sunde madvaner.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: