Annonce:
Annonce:

Vi lovede Lykke dødshjælp

Selvom Jesper Klein prøver at virke tapper er han tydeligt mærket af sin store sorg.
Selvom Jesper Klein prøver at virke tapper er han tydeligt mærket af sin store sorg.
Annonce:
Følg Samfund

60-årige Lykke Nielsen havde lavet en aftale med sine to nærmeste, gemalen Jesper og sønnen Sebastian, om, at de ville hjælpe hende herfra, den dag hun ikke længere selv magtede livet som uhelbredeligt syg kræftpatient.

I påsken i år gjorde kræften så ondt, at hun var rede til selv at gøre en ende på sine lidelser med en 230 mg stor morfindosis. Hun overlevede dosen og fik yderligere godt fire måneder sammen med sine kære.

I maj fortalte hun her i spalterne om sit desperate selvmordsforsøg og gjorde sig samtidig til varm fortaler for en legalisering af aktiv dødshjælp.

Lettet
Men da hun tirsdag aften ved 19-tiden sov ind i sin seng i parrets soveværelse, skete det uden hjælp fra kærlige menneskehænder.

Og i sorgen over sin hustrus død, kan Jesper Klein ikke skjule en vis lettelse over, at han ikke selv blev nødt til at tage aktivt del i sin elskedes farvel til livet:

– Vi havde lovet at hjælpe. Men samtidig vidste vi, at den metode, vi havde talt om, ikke kunne lade sig gøre. Det fortalte vi hende nu ikke. Men jeg havde talt med en kyndig læge, så vi havde en løsning i baghånden.

– Jeg tænkte så meget over det, men kom frem til, at jeg hellere måtte lade være ... Og heldigvis blev det heller ikke nødvendigt, siger Jesper og tilføjer:

– Man må ikke rende rundt og slå hinanden ihjel. Men det bliver gjort alligevel, og i de tilfælde synes jeg, man skal holde kæft med det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: