Kræft-regning på 56.000

- Vi satsede formue på at stoppe min kones kræft, men blev bondefanget af Humlegården

Følg Samfund
- Finn Skøtt Andersen anbefalede på det kraftigste, at min kone blev indlagt på Humlegården. Hun havde gode chancer for at komme sig, sagde han. - Men vi blev bondefanget. Dag for dag fik hun det dårligere. Det gik kun tilbage, siger postbud Carsten Christensen, Otterup.

For to måneder siden døde hans kone Anny Bente Christensen af en hjernesvulst. Blot 54 år gammel. Ingen kunne hjælpe hende. Heller ikke Humlegården, skønt klinikkens ejer og cheflæge gav løfter om det modsatte.

- Humlegården er et kapitel, jeg helst vil glemme, siger Carsten Christensen i dag.

PLAT-REGNING
- I desperation accepterede vi et tilbud om tre ugers behandling. Det viste sig at være ren plat. Regningen lød på over 56.000 kroner.

- Men heraf er der for mindre end 4000 kroner naturmedicin, som end ikke havde antydning af virkning på sygdommen. Resten er faktisk blot kost og logi, siger den fynske enkemand bittert.

- Folk som Finn Skøtt Andersen slår plat på desperate menneskers afmagt. Håbløst syge er lette ofre. Det bør en læge vide.

- Det eneste, der ikke fejlede noget, da vi forlod Humlegården, var regningens størrelse. Prisen er totalt ude af proportioner, siger Carsten Christensen.

SAMLER MODSTAND
I øjeblikket er Carsten Christensen og en anden af Humlegårdens kritikere, arkitekt Jens Zacharias Nielsen, København, i færd med at mobilisere tidligere patienter og pårørende i et forsøg på at få myndighederne til at lukke klinikken.

Jens Nielsen fik i fjor medhold i en sag ved Patientklagenævnet, der klokkerent pålagde læge Finn Skøtt Andersen skærpet omhu i sin behandling af kritisk syge kræftpatienter. Sagens juridiske aspekter er endnu ikke afsluttet, men både Sundhedsstyrelsen og embedslægen er fuldt informeret om afgørelsen.

- Derfor undrer det mig, at myndighederne har været så længe om at reagere. Det virker, som om kollegiale lægehensyn vejer tungere end hensynet til patienterne, siger Jens Nielsen.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.