Kvinde overlevede fald på 100 meter

En kinesisk kvinde, der faldt mere end 100 meter ned i et dybt vulkankrater, overlevede ved at lande på en afsats. Redningsfolk kæmper nu for at hente hende op

I 2002 led befolkningen under et voldsomt udbrud fra vulkanen Nyiragongo. Nu ligger en kinesisk kvinde 100 meter nede i krateret og venter på hjælp. (Foto: AP)
I 2002 led befolkningen under et voldsomt udbrud fra vulkanen Nyiragongo. Nu ligger en kinesisk kvinde 100 meter nede i krateret og venter på hjælp. (Foto: AP)

Det lignede den visse død, da en kinesisk kvinde på ferie i Congo fredag styrtede ned i en 1200 meter dyb aktiv vulkan. Kvinden var på en guided tur på vulkanen, da hun tilsyneladende mistede fodfæstet og røg direkte mod lavasøen, der boblede i bunden af det dybe vulkankrater.

På mirakuløs vis landede kvinden imidlertid på en afsats cirka 100 meter nede i dybet, men dog langt fra den kogende masse.

- Hun lå nede i krateret, men vi så hende bevæge sig. Hun er helt sikkert i live, siger Celestin Kasereka, direktør ved vulkanobservatoriet i byen Goma.

En FN-helikopter blev straks sendt til vulkanen, der har fået navnet Nyiragongo. Usigtbare forhold, stærk varme og gasser fra lavaen fik dog redningsmandskabet til at opgive at hente kvinden op fredag aften.

Redningsarbejdet genoptages i dag, hvor blandt andet indiske bjergbestigere vil forsøge at kravle ned efter den tilskadekomne kvinde.

Vulkanen Nyiragongo er temmelig aktiv. Så sent som i 2002 eksploderede den og jævnede store dele af byen Goma med jorden.

1 af 2 I 2002 led befolkningen under et voldsomt udbrud fra vulkanen Nyiragongo. Nu ligger en kinesisk kvinde 100 meter nede i krateret og venter på hjælp. (Foto: AP)
2 af 2 I 2002 led befolkningen under et voldsomt udbrud fra vulkanen Nyiragongo. Nu ligger en kinesisk kvinde 100 meter nede i krateret og venter på hjælp. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen