Annonce:
Annonce:

Dong Energy indgår milliardaftale

Russiske Gazprom sælger, hvad der svarer til en fjerdedel af Danmarks gasforbrug, til DONG Energy - og med mulighed for endnu flere leverancer.

Annonce:
Følg Samfund

Verdens største gasselskab, det russiske JSC Gazprom, skal levere russisk gas for milliarder af kroner til det danske energiselskab DONG Energy.

Det oplyste de to selskaber mandag.

- Det er en vigtig aftale for DONG. For os er denne aftale med Gazprom et gennembrud, siger koncerndirektør Kurt Bligaard Pedersen fra Dong Energy til Ritzau.

En milliard kubikmeter gas svarer til en fjerdedel af, hvad der forbruges af gas i Danmark hvert år.

Ifølge Bligaard Pedersen har det været vigtigt for DONG Energy at sikre sig forsyningssikkerhed på et tidspunkt, hvor der er faldende gasproduktion i Nordsøen, bl.a. i de britiske og hollandske felter.

Leverancerne begynder i 2011. Via den nordeuropæiske rørledning skal DONG aftage mindst en milliard kubikmeter russisk gas om året i 20 år. Dagsprisen på en milliard kubikmeter gas ligger på ca. to milliarder kroner. Over 20 år svarer det i dagens pris til 40 milliarder kroner.

Gazprom oplyser, at der i aftalen er indbygget mulighed for at levere mere end den ene milliard kubikmeter gas til DONG.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: