Mussolinis død skal kulegraves

Benito Mussolinis barnebarn kræver omstændighederne omkring bedstefaderens død behandlet ved Den Internationale Domstol i Haag

Barnebarnet Guido vil have bedstefaderen Benito Mussolinis dødsfald undersøgt af en international domstol. (Foto: AP)
Barnebarnet Guido vil have bedstefaderen Benito Mussolinis dødsfald undersøgt af en international domstol. (Foto: AP)

Italiens eks-diktator Benito Mussolinis barnebarn, Guido, truede mandag med, at kræve omstændighederne omkring bedstefaderens død i april 1945 behandlet ved Den Internationale Domstol i Haag, efter at en lokal domstol i Como i dag afviste at indlede en retlig undersøgelse af dødsfaldet.

- Henrettelsen af Benito Mussolini var en krigshandling og kan ikke kategoriseres som manddrab, sagde dommer Nicoletta Cremona.

Benito Mussolini blev angiveligt henrettet af en italiensk frihedskæmper, men Guido Mussolini betvivler denne udlægning af historien.

- Vi går videre med sagen, enten til Haag eller i menneskerettighedsdomstolen i Strassbourg, siger den 69-årige Guido Mussolini til Reuters.

Fra de italienske myndigheders side er det endvidere blevet oplyst, at henrettelsen af Mussolini og hans elskerinde Clara Petacci er omfattet af en amnesti for krigshandlinger udstedt i 1946.

Officielle dokumenter fra den italienske modstandsbevægelse oplyser, at Benito Mussolini blev henrettet af frihedskæmperen Walter Audisio 'i det italienske folks navn'.

Men modstandsmanden, der angiveligt pågreb Benito Mussolini tilbage i april 1945, Urbano Lazzaro, sagde i 1995, at Mussolini havde været død i fire timer, da 'henrettelsen' fandt sted.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen