Mussolinis død skal kulegraves

Benito Mussolinis barnebarn kræver omstændighederne omkring bedstefaderens død behandlet ved Den Internationale Domstol i Haag

Barnebarnet Guido vil have bedstefaderen Benito Mussolinis dødsfald undersøgt af en international domstol. (Foto: AP)
Barnebarnet Guido vil have bedstefaderen Benito Mussolinis dødsfald undersøgt af en international domstol. (Foto: AP)
Følg Samfund

Italiens eks-diktator Benito Mussolinis barnebarn, Guido, truede mandag med, at kræve omstændighederne omkring bedstefaderens død i april 1945 behandlet ved Den Internationale Domstol i Haag, efter at en lokal domstol i Como i dag afviste at indlede en retlig undersøgelse af dødsfaldet.

- Henrettelsen af Benito Mussolini var en krigshandling og kan ikke kategoriseres som manddrab, sagde dommer Nicoletta Cremona.

Benito Mussolini blev angiveligt henrettet af en italiensk frihedskæmper, men Guido Mussolini betvivler denne udlægning af historien.

- Vi går videre med sagen, enten til Haag eller i menneskerettighedsdomstolen i Strassbourg, siger den 69-årige Guido Mussolini til Reuters.

Fra de italienske myndigheders side er det endvidere blevet oplyst, at henrettelsen af Mussolini og hans elskerinde Clara Petacci er omfattet af en amnesti for krigshandlinger udstedt i 1946.

Officielle dokumenter fra den italienske modstandsbevægelse oplyser, at Benito Mussolini blev henrettet af frihedskæmperen Walter Audisio 'i det italienske folks navn'.

Men modstandsmanden, der angiveligt pågreb Benito Mussolini tilbage i april 1945, Urbano Lazzaro, sagde i 1995, at Mussolini havde været død i fire timer, da 'henrettelsen' fandt sted.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller