Annonce:
Annonce:

Ingen vindmøller hos de rige

I den nordsjællandske liebhaver-ghetto bor alle vind-direktører og alle de mølle-begejstrede ministre, men som det eneste sted i landet står der stort set ikke en eneste mølle her

(Foto: Valdemar Jørgensen)
(Foto: Valdemar Jørgensen)
Annonce:
Følg Samfund

Mens ministre og direktører i den magtfulde vindindustri står i kø for at hylde vindmøller som guds gave skal de ikke nyde noget af at få sådan en monstrum i egen baghave.

En kortlægning af samtlige vindmøller herhjemme samt kommende projekter viser nemlig, at der ikke står en eneste i de dyre kommuner i Nordsjælland, hvor både ministre og ikke mindst vind-og energisektorens førende spidser har til huse.

Så mens almindelige danskere må ligge søvnløse om natten af lyden af en larmende vindmølle, kan folk som Dong-formand Fritz Schur og Venstres vindmølle-fan og tidligere miljøminister Karen Ellemann glæde sig over, at de fra deres private adresser har mange kilometer til noget, der blot minder om en mølle.

Der er ellers masser af plads

Annonce:

I det smukke, idylliske Nordsjælland er der ellers masser af plads til møller, da der både her er masser af marker samt en fin kyststrækning, hvor der sagtens kunne placeres vindmøller.

Ekstra Bladet har da også gennemgået en lang række kort over vindforhold i Danmark, der alle viser, at det ikke blæser mindre nord for København end mange andre steder i landet, hvor der allerede er placeret møller.

Ekspert ved CBS Henrik Lando, der har beskæftiget sig indgående med vindmøller og økonomien bag, peger på, at der er helt andre kræfter på spil.

- Uden at fornærme nogen, er det meget lettere at trumfe hen over folk på landet og i Udkantsdanmark, der slet ikke har de samme ressourcer. Der ville blive et ramaskrig, hvis der blev placeret en vindmøllepark i Nordsjælland. Ingen borgmester ville turde trumfe det igennem, forklarer han.

Henrik Lando peger på, at netop bevidst at placere vindmøller i udkanterne af Danmark er med til yderligere at sætte skub i udvandringen herfra.LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET I DAG:

Ekspert: Folk vil ikke have møller i baghaven

Kong Dong har masser af plads til møllerEller læs dagens vindmølle-historier her:

Se kortet: Så langt væk fra møllerne bor bosserneGitte er nabo til to store vindmøller: - Vi har ikke engang fred i vores eget hjemIngen vindmøller hos de rige: Det blæser ikke i NordsjællandDe lokale i Nordsjælland: - Der er ikke plads

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: