Kronprinsen fylder 45- bliver ikke konge foreløbig

Kronprins Frederik skal ikke regne med at blive konge lige foreløbig, selvom han med sine 45 år må siges at være voksen. Se de mange fine billeder

Kronprins Frederik som nyfødt. (Polfoto)
Kronprins Frederik som nyfødt. (Polfoto)

I dag kan kronprins Frederik fejre sin 45 års fødselsdag. Alligevel skal manden, der er far til fire, ikke regne med, at han foreløbig kan skifte titlen 'kronprins' ud med 'konge, siger historiker og royal ekspert Lars Hovbakke Sørensen til Ekstra Bladet.

- Det er en lang tradition for, at man som konge eller dronning ikke går af, før man dør. Og med den lange levealder vi efterhånden har i Europa, så kan man som kronprins eller -prinsesse godt vænne sig til, at man kommer godt op i årene, før man kommer til, lyder det.

Må ikke synke ned i sofaen
Ifølge Lars Hovbakke Sørensen er det derfor vigtigt, at kronprinsen får defineret sin egen rolle, så han ikke bare synker hen i sofaen, mens han venter på at blive regent.

- Der kan jo sagtens gå 10-15 år eller mere, før han bliver konge. Så han skal jo have noget at give sig til. Og hvor dronning Margrethe går meget ind for kultur, billedkunst og teater, så har kronprins Frederik: folkesundhed, sport og ungdommen som sine mærkesager. Det er jo en fornuftig arbejdsfordeling, lyder det.

- Men kan man ikke blive for gammel til at være regent?
- Man gearer jo selfølgelig ned, jo ældre man bliver. Men vi kommer ikke til at se Dronning Margrethe gå af, før hun dør. Det ville være et helt utraditionelt brud på traditionerne herhjemme.

1 af 15 Kronprins Frederik & Prins Joachim august 1971 (Alex Hutzelsider/Polfoto)
2 af 15 Kronprins Frederik bliver student sammen med Joachi,. (Polfoto)
3 af 15 Kronprins Frederik med studenterhue.(Polfoto)
4 af 15 Kronpris Frederik. Juli 1989 (Lars Krabbe/Polfoto)
5 af 15 Kronprins Frederik besøger DSB's Jernbanemusæet i Odense. Maj 1992. I JP 12/5 1992. (Carsten Andreasen/Polfoto)
6 af 15 Kronpris Frederik elsker at dykke, juli 1990 (Steen Wrem/Polfoto)
7 af 15 Kronprins Frederik i flyvevåbnet (Johan Mikkelsen/Polfoto)
8 af 15 Kronprins Frederik og resten af Sirius 2000 ekspeditionen kom tilbage til Qaanaaq med fly efter at have tilbagelagt 2500 kilometer i nordøstgrønland fra Qaanaaq til Daneborg. (Polfoto)
9 af 15 Kronprins Frederik. Flyvevåbnet (Johan Mikkelsen/Polfoto)
10 af 15 Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik lod sig hylde fra balkonen på Amalienborg Slot efter vielsen i Vor Frue Kirke. (Polfoto)
11 af 15 
12 af 15 Håndboldholdet bliver hyldet i Rådhushallen. Det obligatoriske gruppebillede med kronprins Frederik blev der også tid til. Kronprinsen støtter meget op om dansk sport. (Polfoto)
13 af 15 OL Beijing. Reception med guld- og bronzevinderne i roning med kronprins Frederik som giver en åre med til guldfireren. (Polfoto)
14 af 15 Frederik er far til fire. Her viser han dem alle frem til dronning Margrethes 73-års fødselsdag. (Polfoto)
15 af 15 Kronprins Frederik som nyfødt. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer