Tyrkiet strammer: Forbyder alkoholsalg om natten

Den tyrkiske regering strammer landets alkohollovgivning i forhold til salg, reklame og advarsler

Foto: Claus Lunde
Foto: Claus Lunde

Tovtrækkeriet mellem Tyrkiets religiøse og sekulære kræfter vil tage til i styrke, efter at landets regering fredag har besluttet at stramme lovgivningen om alkohol.

Regeringen har forbudt at reklamere for alkohol, og salget af alkohol forbydes i tidsrummet fra klokken 22 til klokken 06 om morgenen.

Samtidig er alkoholproducenter blevet pålagt at sætte helbredsadvarsler på deres produkter, og de må ikke længere være sponsor for arrangementer. Udsalgssteder forbydes desuden at stille deres alkoholprodukter frit frem.

Loven skal først godkendes af præsidenten, inden den kan blive implementeret.

Langt den overvejende del af Tyrkiets befolkning er muslimsk, og langt de fleste muslimer opfatter alkohol som forbudt at indtage bortset fra enkelte undtagelsestilfælde.

Sekularister i landet er meget oprørte over regeringens retning i det, de opfatter som et knæfald for islamister og religiøst konservative.

Premierminister Recep Tayyip Erdogan afviser, at det skulle være tilfældet. Han slår fast, at det i stedet er et ønske om at bringe Tyrkiet op på europæisk standard med henblik på at opnå medlemskab af EU.

De seneste 10 år har Tyrkiet strammet dets lovgivning om alkohol. Man har hævet skatterne på alkohol. Flyselskabet Turkish Airlines har også fjernet alkohol fra dets indenrigsfly.

0 kommentarer
Vis kommentarer