Annonce:
Annonce:

Vil køre 300 km. til Skagen i kørestol

- Batterierne kan kun klare omkring 30 kilometer om dagen, så det bliver en tur på ti dage, fortæller Preben Steen Nielsen fra Vejle

Kørestolen skal gennem et større service-eftersyn og dækkeneskal pumpes grundigt inden Preben sætter kursen modSkagen (Privatfoto)
Kørestolen skal gennem et større service-eftersyn og dækkeneskal pumpes grundigt inden Preben sætter kursen modSkagen (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Kørestolen skal gennem et servicetjek. Batterierne skal udskiftes. Dækkene pumpes godt op. Og så er det ellers bare afgang for Preben Steen Nielsen fra Vejle.

Den 31-årige mand lider af muskelsvind og kan stort set kun bruge højre hånd en lille smule. Men nu har han besluttet sig for at køre fra Vejle i syd til Skagen i nord i sin elektriske kørestol.

Over 100.000 følger for øjeblikket Prebens kommende rejse på fire hjul på Facebook.

- Interessen er helt overvældende. Jeg får henvendelser alle mulige steder fra. Folk vil gerne hjælpe og sponsorere turen, fortæller Preben Steen Nielsen til ekstrabladet.dk.

Var indlagt på intensiv afdeling
Preben Steen Nielsen fortæller, at han for halvandet år siden var indlagt på Intensiv afdeling.

Annonce:

- Det var ved at gå helt galt. Men jeg er heldigvis kommet over det. Så nu vil jeg gerne afsted. Det er en god træning i musklerne i min hånd og nakke. Og så bliver det sikkert også en kæmpe oplevelse.

Jeg vil gerne være med til at bryde fordomme om handicappede ned. Jeg har altid haft det svært med de handicappede, som lider af selvmedlidenhed og kun snakker om sygdom og handicap, lyder det fra den handlekraftige mand.

Skal have hjælp til alt
Preben skal have hjælp til stort set alt under turen. Han kan ikke spise selv, gå på toilettet eller komme i seng. Derfor vil nogle døgnhjælpere følge ham op gennem Jylland. En særlig campingvogn med lift vil sekundere ekspeditionen, så Preben har et sted at sove om natten.

- Jeg frygter mest, hvis det bliver koldt og styrter ned med regn i ti dage. På grund af min sygdom er mit immunforsvar svækket. Jeg har også svært ved at bruge hånden, hvis den bliver for kold. Samtidig håber jeg, at den elektriske kørestol kan holde til strabadserne. De mange stigninger vil naturligvis tære ekstra på batterierne.

Annonce:

Jeg skal som det første op af Horsens-bakken, som er ret stejl, siger Preben Steen Nielsen, der til daglig driver et eventbureau sammen med en kammerat.

Folk vil vandre med
Preben satser på at komme afsted i begyndelsen af august, men den endelige dato ligger ikke helt fast endnu.

- Folk er allerede begyndt at skrive til mig, at de vil gå med et stykke af turen. Jeg kender gennem mit arbejde mange musikere, så der kommer måske også lidt musik på. Det kunne være sjovt med en fest på Skagen, når jeg når derop.

Hvis alt går vel - så vil vejlenseren næste gang sætte kursen mod Berlin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: