Annonce:
Annonce:

Rapport: USA bedriver omfattende spionage mod EU

Der er forundring og chok blandt politikere i EU over oplysning om, at USA aflytter og spionerer EU-kontorer

Annonce:
Følg Samfund

Et forundret og chokeret EU afventer søndag en reaktion fra USA, efter det tyske ugemagasin Der Spiegel gengiver dokumenter, som tilsyneladende viser, hvordan en amerikansk efterretningstjeneste spionerer mod EU- kontorer og diplomater.

Det fremgår angiveligt af dokumenter, som den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden er i besiddelse af og delvis har frigivet til Der Spiegel.

Afsløringen kommer, efter Snowden tidligere har påvist, at efterretningstjenesten NSA er i stand at tappe oplysninger fra europæiske borgeres konti på Facebook, Google og andre.

Ifølge Der Spiegel har USA aflyttet EU's kontorer i Washington og FN og infiltreret interne computernetværk, som har sat NSA i stand til at lytte til samtaler og læse e-mails og andre dokumenter.

Det fremgår af et hemmeligstemplet dokument fra september 2010.

Spiegel rapporterer også, at NSA har foretaget aflytninger i EU's hovedkvarter i Bruxelles.

Annonce:

Over en periode på fem år svigtede nogle telefonforbindelser i Justus Lipsius-bygningen, hvor EU's ministerråd holder til.

De manglende telefonopkald blev af teknikere sporet til NSA's kontorer i Nato's hovedkvarter i udkanten af byen, skriver Der Spiegel uden at opgive en kilde til oplysningen.

- Jeg er dybt bekymret og chokeret vedrørende beskyldningerne om, at amerikanske myndigheder spionerer i EU's kontorer, siger formanden for EU-Parlamentet, Martin Schulz.

- Hvis beskyldningerne er sande, vil det være en ekstrem alvorlig sag, som vil få alvorlige konsekvenser for relationerne mellem EU og USA, understreger han.

Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, siger til Spiegel, at han er forbløffet.

- Hvis disse oplysninger er sande, så er det modbydeligt, konstaterer han og tilføjer:

- USA ville stå sig bedre ved at overvåge dets efterretningstjenester frem for sine allierede. Vi må have en garanti fra højeste sted, at dette vil høre op øjeblikkeligt.

Manden bag afsløringen, Edward Snowden, er flygtet fra USA og menes lige nu at opholde sig i Moskvas internationale lufthavn.

Igennem et privat efterretningsselskab arbejdede han for NSA.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: