Omstridt plejefamilie fik over 100.000 om måneden

Fem plejebørn giver en indtægt på omkring 110.000 kroner om måneden, viser opgørelse. V-ordfører frygter, at det høje beløb kan føre til, at plejefamilier alene gør det for pengenes skyld

(Foto: tv2.dk)
(Foto: tv2.dk)

Den odenseanske plejefamilie, der for nylig kom i medierne søgelys efter et overfald, fik i maj omkring 80.000 kroner i løn fra Odense Kommune.

Det skriver tv2.dk.

Familien, der havde fem plejebørn på det givne tidspunkt, fik derudover omkring 30.000 kroner skattefrit til at dække udgifter til lommepenge, tøj og mad - altså omkring 110.000 kroner om måneden.

Kommune om plejebarnsoverfald: Det er voldsomt

Den omstridte familie kom i en sand mediestorm, efter en 16-årig plejedatter havde filmet plejemorens overfald på et 13-årigt plejebarn.

Episoden blev politianmeldt af den 13-åriges biologiske mor, og Odense Kommune har efterfølgende sat plejefamilien under særligt opsyn.

Zornig så video af plejebarnsoverfald: Jeg begyndte at græde

Det høje månedlige beløb får nu Venstres Socialordfører Eyvind Vesselbo til at advare mod, at økonomi bliver et incitament for plejefamilier.

- Jeg ved godt, at det kan være sværere at have et plejebarn fremfor et almindelig barn. Men det kompenserer man ikke nødvendigvis for med en bedre økonomi. Problemet er, at pengene kan blive et incitament, hvor det jo skal være det at blive en familie, der skal ligge til grund, siger Eyvind Vesselbo til tv2.dk og tilføjer:

Ekspert: Sådan skal du opdrage din teenager

- Med så store beløb kunne man desværre godt forestille sig, at nogen tager jobbet alene på grund af pengene, og sådan skal det ikke være.

Han tilføjer, at han efter sommerferien vil diskutere plejefamiliers lønninger med socialminister Karen Hækkerup, ligesom størrelsen på familierne skal drøftes.