Annonce:
Annonce:

Var der to måner over Næstved?

Det lignede, at der var en større halvmåne bag ved fuldmånen forleden

Her ses det, der ligner to måner. (Privatfoto)
Her ses det, der ligner to måner. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Natten til mandag så to unge mænd noget, der lignede to måner. Med et billede dokumenterede de fænomenet, hvor der ses en større halvmåne bag nattens fuldmåne.

- Det var der kun i nogle minutter, så forsvandt det igen, siger Marc Lieberkind, den ene af de to unge mænd.

For at finde ud af, hvad det var, tog Ekstra Bladet i første omgang kontakt til Planetariet. Men her kunne man ikke umiddelbart give en forklaring, og de henviste derfor til Skandinavisk Ufokompagni (SUFOI).

Det er en forening, der 'formidler velunderbygget viden om ufomyten samt viden om fænomer, der kan skabe ufooplevelser.'

Hævder at have en UFO i haven

Og dommen er klar, efter foreningen har kigget på billederne:

Annonce:

- Vi er overbeviste om, at der er en refleks i kameraet. Hvis der havde været et så stort fænomen bag månen, havde det ikke kun været set ét sted. Så havde man hørt om det fra flere steder, siger bestyrelsesmedlem i SUFOI, Ole Henningsen.

- Jeg tvivler på, at fænomenet rent faktisk har kunnet ses på himmelen. Det ligner, at billedet måske er taget fra en bil, så det kan være, at der har været en refleks i bilruden, siger Ole Henningsen.

Han har udarbejdet en rapport til Ekstra Bladet, hvor billedet bliver analyseret. Og det er på baggrund af det, at konklusionen er blevet draget.

Sært flyvende objekt set over København

Hvis der pludselig havde været en stor, ekstra måne, ville de to unge mænd heller ikke være de eneste, der havde bemærket det.

- Det kan sagtens være, de selv mener, de har set fænomenet på himmelen, men det er noget, der er foregået i en rude eller i kameraets søger, siger Ole Henningsen.

Annonce:

Opdateret 24. juli 12.57
Efter artiklen blev bragt skrev Marc Lieberkind i en mail til Ekstra Bladet:
'(...) kan med det samme sige, det ikke er manipuleret det mindste! (:- netop derfor, vi tog kontakt til jer, ellers havde du jo bare været et stunt, men det har vi slet ikke i sinde, &' billedet er taget med en mobiltelefon &' taget af Kasper Rise, det med hvor der er to "måner" .'

Kort tid efter tikker der dog en ny mail ind:
'Kasper lød overbevisende, da jeg spurgte ham om det var manipuleret, men nu siger hans kæreste, at der er brugt Aliensky til at redigere billedet. Beklager mange gange & ' tak for din tid' & ' jeg er helt flov nu.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: