TV: Dømt for at skyde Thorning med vand: - Jeg er ikke afskrækket fra at gøre det igen

Forsvarer Mette Grith Stage kalder dommen på 40 dages fængsel for hård

Karmus Lund Sippola blev dømt for at skyde Helle Thorningmed et vandgevær. Dommen har nu ikke afskrækket den unge mand. (Foto: Claus Jessen)
Karmus Lund Sippola blev dømt for at skyde Helle Thorningmed et vandgevær. Dommen har nu ikke afskrækket den unge mand. (Foto: Claus Jessen)

23-årige Karmus Lund Sippola fra Aarhus vil på ingen måde udelukke, at han kan finde på at lave en ny happening med et nyt vandgevær.

TV: Dømt for at skyde Thorning med vandkanon

Det siger han til Ekstra Bladet TV få minutter efter at han er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel for at fyre en enkelt salve vand af mod statsminister Helle Thorning efter hendes turbulente 1. maj tale i Aarhus tidligere på året.

- Kan du finde på at gøre det igen?

- Det er jo det trivielle spørgsmål. Man ved jo aldrig, hvad man kan finde på. I princippet er det overhovedet ikke noget, der kan afskrække mig, lyder det fra den 23-årige mand.

Fortryder ikke noget
Karmus Lund Sippola siger også, at han intet fotryder i sagen, der har gjort ham landskendt.

- Jeg synes, at det er en harmløs drengestreg. Dommerne har lagt til grund, at jeg brugte en våbenlignende genstand. Nu vil jeg meget gerne se dem (politiet, red.) lave razziaer i skolegårdene sidste skoledag.

Her overfalder eleverne jo også hinanden med vandballoner og vandpistoler.

- Det er jo forfærdeligt, at man ikke kan have det lidt sjovt og sprøjte på hinanden ligesom når det regner, mener, den 23-årige studerende.

En meget hård dom
Forsvarsadsvokat Mette Grith Stage betegner dommen på de 40 dages fængsel som meget hård.

- Der er tale om drengestreger, hvor statsministeren blev ramt af en lille smule vand. Vi ved ikke nøjagtigt hvor meget. For statsministeren var ikke indkaldt som vidne. Jeg synes, at det er hårdt, at det skal takseres til 40 dages fængsel. Min klient har ikke tidligere været straffet, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet TV.

Den 23-årige har udbedt sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen på de 40 dages ubetinget fængsel.