Annonce:
Annonce:

Dyreværnet: Vi har fået nok!

Dyreværnet vil ikke længere agere hundefængsel for politiet

Hunden Qwanta er blandt de ti kidnappede hunde, der blev taget fra Dyreværnets internat på Islevdalsvej i Rødovre, bekræfter ejeren Britta. (Privatfoto)
Hunden Qwanta er blandt de ti kidnappede hunde, der blev taget fra Dyreværnets internat på Islevdalsvej i Rødovre, bekræfter ejeren Britta. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget om hundenapningen fra internatet på Islevdalvej i Rødovre?
Tip os på SMS til 1224 (alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Der har været heftig debat om hundeloven, som for alvor tog fart, da betjenten Lars Bo Lomholt valgte at kidnappe schæferhunden Thor i januar i år.

Siden er sagerne om bortførte hunde eskaleret med seneste eksempel fra søndag, hvor ti hunde blev stjålet fra foreningen Dyreværnets varetægt på internatet i Rødovre.

Ti 'anholdte' hunde stjålet fra internat

Nu siger Dyreværnet stop. Man vil ikke længere agere fængsel for hundene.

Annonce:

- Vi har fået nok af de lange sagsbehandlingstider. Vi har fået nok af at se sunde og raske hunde blive aflivet. Vi har fået nok af at blive opsøgt at frustrerede ejere, som tror det er os, der har indført hundeloven, siger Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund, som forklarer, at det ikke har været hastig beslutning ovenpå sagen fra Rødovre.

- Beslutningen har ulmet. Vores dyrlæge har jo også sat foden ned og nægter at aflive sunde og raske dyr, siger Signe Sehested Lund.

Trist hundetræner: Politi vil aflive min hund

En af de bortførte hunde fra internatet i Rødovre er schæferhunden Qwanta. Det bekræfter ejeren Britta Mortensen, der er meget berørt af situationen.

- Det er fuldstændig grotesk, at jeg er endt i den her situation på grund af hundeloven. Og nu har nogle personer fjernet hende. Jeg kan næsten ikke holde det ud, siger Britta Mortensen.

Hun har været særdeles aktiv i forsøget på at redde sin hund, og har sågar sendt en mental vurdering af Qwanta til fødevareminister Karen Hækkerup personligt.

Lige nu ved hun ikke helt, hvad hun skal synes om "hundenapperne".

Annonce:

- Jeg foretrækker at tænke det bedste om mennesker og håber, at de gør det for at undgå, at min hund skal aflives, siger Britta Mortensen, som stadig nærer et spinkelt håb om, at Qwanta kan slippe for at blive aflivet.

Skotte vil adoptere dødsdømt dansk hund

Hvor hundene fremover skal være, indtil der falder dom i deres sag, ved Signe Sehested Lund ikke, men meldingen fra Dyreværnet er klar.

- Vi er ikke et hundefængsel. Hvis politiet vil have en hundelejr, så må de jo bygge det.

Ved du noget om hundenapningen fra internatet på Islevdalvej i Rødovre? Tip os på SMS til 1224 (alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: