Anti-homokampagne skygger for dagens Pride-parade

En række homofobiske klistermærker har sneget sig ind i dagens homo-fejringer

Hele ugen har København strålet i alle regnbuens farver i forbindelse med dette års Copenhagen Pride festival, der i dag kulminerer med en stor parade fra Frederiksberg til Rådhuspladsen i København.

Copenhagen Pride 2012. (Arkivfoto/Rumle Skafte) Samfund Putin-kritik ventes at lokke rekordmange til parade

Men som en læser har gjort Ekstra Bladet opmærksom på, har homofobiske klistermærker sneget sig ind i festiviteterne.

Valby - En by i Rusland
Hele Vigerslev Allé og Folehaven i Valby, København vrimler således med klistermærker, der viser en tyk rød streg over de homoseksuelles ellers så glade regnbueflag.

- Man skulle tro, Valby var en by i Rusland, bemærker læseren og hentyder således til den seneste tids debat om den russiske homo-lov, der forbyder homoseksuelle i Rusland at udøve det regeringen kalder for 'homoseksuel propaganda'.

Danske kendte Så er Priden i gang - se de vildeste bøsser

I forbindelse med loven er det således blevet forbudt for homoseksuelle at adoptere, ligesom de kan risikere store bøder eller fængselsstraf, hvis de omtaler deres homoseksualitet positivt overfor børn eller unge.

De homofobiskte klistermærker ser nu ikke ud til at lægge en dæmper på Pride-paraden i København, der i dag slutter af med et stort show på Rådhuspladsen med Camilla Ottesen og bestyrrelsesformand for Copenhagen Pride, Ole Santos, som værter.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer